Bekar olduğunu söyleyip devleti dolandırdı, Facebook paylaşımı yakalattı

İngiltere'de yaşayan 32 yaşındaki kadın, altı yıl boyunca evli olmasına rağmen bekar olduğunu söyleyip devletten 50 bin sterlin aldı. Sosyal yardım müfettişleri, kadının evli olduğunu Facebook fotoğraflarına bakınca anladı.

Dünya Yayın: 06 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.02.2021 13:02:27
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
1634 okunma
Google News

İngiltere'de evli ve üç çocuk annesi Claire Bostock, mutlu bir evlilik sürdürmesine rağmen sırf haksız kazanç elde etmek için devleti dolandırdı. Evli olmasına rağmen sosyal yardım kurumuna bekar olduğunu söyleyen kadın, altı yıl boyunca devletten 50 bin sterlin para aldı. Kurum müfettişleri, Claire'nin Facebook fotoğraflarına bakınca üç çocuğunun babası ile beraber yaşadığını tespit etti.

 

HAPİS CEZASINDAN SON ANDA YIRTTI

 

Claire Bostock, Facebook hesabından çocuklarının babası Jonathan Skyes ile çektiği fotoğrafı "Sadece yakın arkadaşım değil ayrıca üç çocuğumun babasıdır. Dokuzuncu yılımız kutlu olsun" yazısı ile paylaşınca devleti dolandırdığı ortaya çıktı. Mahkeme, dolandırıcı kadına verdiği hapis cezasını ertelerken haksız yere elde ettiği parayı belirlenen ödeme planı çerçevesinde geri ödemesine karar verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.