Kanar’dan deprem sonrası tarihi kararlar

Deprem Bölgesi Hatay Arsuz’daki görevinden dönen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilk Belediye Meclis Toplantısında tarihi kararlar aldı.

Bursa Yayın: 07 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 07.03.2023 16:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
66 okunma
Google News

Resmi bayramlar ve ilçenin kurtuluşu hariç tüm kültürel etkinlikleri iptal ettiklerini açıklayan Başkan Kanar, “ Edindiğimiz ve tanıklık ettiğimiz acı tecrübeler doğrultusunda tüm kaynaklarımızı ve enerjimizi Mustafakemalpaşa’mızı depreme hazırlamaya, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için kullanacağız.” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi.  Meclis toplantısında Hatay Arsuz tecrübelerini aktaran Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Kanar, ‘’ Çıkardığımız dersler alacağımız tedbirler var.’’ İfadelerine yer verdi. Başkan Mehmet Kanar,  Arsuz tecrübelerini anlatırken’’ Bir tarih nasıl yok olur bizzat tanıklık ettik. İlçemizde bu depremin sıkıntılarını yaşamamak için tedbirlerimizi alıyoruz. Bir hafta boyunca görev aldığım Arsuz’da siyasetin çok üzerinde bir deprem yaşandığını aktarabilirim. Bir şehir nasıl yıkılır, tarih nasıl yok olur bizzat yerinde tanıklık ettik. En az 5 yıl tüm yardım ve desteklerin deprem bölgesine gitmesi kanaatindeyim.  Yaralarımızı birlik ile saracağız.’’ Dedi. 

“TÜM KAYNAKLARIMIZ VE ENERJİMİZLE DEPREME ODAKLANACAĞIZ”

Başkan Kanar ‘’Sözün bittiği yerde acılar başlamış’’ diye bahsettiği deprem bölgesine destek olabilmek için şu kararları aldı. Fay hattı üzerinde bulunan Mustafakemalpaşa’da, kanun ne ise yönetmelik ne ise inşaat izinleri harfiyen uygulanacak. Hiçbir imtiyaz kabul edilmeyecek. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 14 Eylül resmi tatil kutlamaları hariç, yapılması planlanan tüm kutlamalar iptal edilecek. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından şehit ailelerine ve Mustafakemalpaşa’ya yerleşen depremzede vatandaşlara düzenlenecek olan iftar programı hariç, yapılması planlanan tüm iftar programları iptal edilecek. 131 Mahallesiyle Bursa’nın yüzölçümü bakımından en büyük ilçesinin olmazsa olmazı köy hayırlarına katılım sağlanmayacak ve köy hayırlarına kullanılacak parayı deprem bölgesine bağışlayan muhtarlara plaket takdim edilecek. Türkiye’nin en uzun soluklu sokak basketbolu Tatlıtop Şenlikleri abartıya kaçılmadan devam edecek. 

Mustafakemalpaşa’da ki depremzede vatandaşların yeni hayatlarında desteklerini esirgemeyeceği vurgusunu yapan Başkan Kanar, 3 ay boyunca Belediye Başkanlığı maaşını depremzedelere bağışladığını duyurdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.