Başkan Aktaş: 'Bu müjde Bursa'yı çok ilgilendiriyor'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor" programı kapsamında Balıkesir'e ziyarette bulundu.

Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 11:00:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1058 okunma
Google News

Kentteki programı kapsamında önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Aktaş, iki il arasındaki tarih, kültür, turizm ve ekonomi alanlarında işbirliği konusunda görüştü.

 

Daha sonra BEST AŞ ve organize sanayi bölgesindeki fabrikaları gezen iki başkan,  çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Fabrika ziyaretinde konuşan Aktaş, dünyada şehirlerin yarış içerisinde bulunduğunu, başarılı şehirlerin turizmde, ticarette, ihracatta, üretimde ön plana çıktığını, Bursa'nın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

 

Bursa'nın Türkiye'de ihracatta ikinci, nüfus büyüklüğünde dördüncü sırada olduğuna değinen Aktaş, "Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor' başlığı altında iş dünyasını, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri bir araya getirmek adına bir organizasyon yaptık. Şunu unutmamak lazım Cumhurbaşkanımız yılın son zamanında önemli bir müjde verdi. Bu müjde Bursa'yı çok ilgilendiriyor. Yerli ve milli otomobil, çok ciddi ilgi gördü. 2022'de de dağıtımı başlayacak. Çok kısa zaman içerisinde bir iki ay içinde temelleri atılacak. 1 milyon metrekarelik bir alanda Bursa merkezde olacak. Balıkesir ve Bursa iç içe, komşu. Özellikle TEKONSAP’tan sonra mesafeler kalmayacak. Karacabey'den sonra Balıkesir başlıyor. 5 bin direkt 15 bin dolaylı istihdam söz konusu olacak." ifadesini kullandı. 

 

Yılmaz da ekonomiyi geliştirmek için buluştuklarını anlatarak, "Balıkesir'in potansiyeli yüksek. Bursa her alanda öncü. Coğrafi ve insan kaynağı bakımından yan yanayız. Biz Balıkesir olarak Bursa'nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Alinur başkanım İnegöl'ü nasıl güzelleştirip bir marka yaptıysa bizim de 20 ilçemiz var. Onun ve arkadaşlarının tecrübesini Balıkesir'e yaşatmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.