Başkan Aktaş 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da!

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 23.08.2019 11:21:05
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1718 okunma
Google News

Kurban Bayramı öncesinde  "bayramda ulaşımın ücretsiz olmasını içeren karar" sırasında CHP'lilerin "Neden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da ulaşımı ücretsiz yapmıyorsunuz" sözleri üzerinden başlayan tartışmada, cümlesinin içinden cımbızla bir yeri alınarak haksız yere linç kampanyasına tutulan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kimse bizi şehitlerimizin üzerinden sınamaya kalkışmasın" sözleriyle ülke gündemine oturmuştu.

 

İşte bu samimi sözlere en büyük destek Kütahya'dan geldi.

 

Hem de en anlamlı şekilde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri için...

 

Başkanlığını Sosyolog Mutlu Çınar'ın yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin organizasyonuyla Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç ille Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke ve merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Kayhan Yazıcı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı dün öğleden sonra makamında ziyaret ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmak üzere davet ettiler.

 

Aynı zamanda ev sahibi konumunda olan ve organizasyonla ilgili bilgi veren projenin mimarı Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mutlu Çınar öncelikle bir konunun altını çizdi:

 

"Pek çok kimse bilmez ama Büyükşehir belediye Başkanımız Alinur Aktaş, yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde yaptı ve kendisinin halen burayla ilgili ilişkileri devam etmektedir. Derneğimizin hem üyesi hem de onursal başkanı olarak, Dumlupınar Belediye Başkanımız  Şemsettin Akağaç ile Altıntaş Belediye Başkanımız  Arif  Teke, bu yılki kutlama törenlerinde  aramızdan çıkan bir  mezun olarak kendisini de  görmek istediklerini söylediler."

 

 

Mutlu Çınar bir hafta sonra 97. yılını kutlayacağımız Zafer Bayramı etkinlikleri için tarafların görüşmesinde programın ana hatlarının da belirlendiğini söyledi.

 

Buna göre;

Bursa'dan sabah saatlerinde STK'ların desteği ile törenlere katılmak isteyenler için araçlar kaldırılacak. Başkan Aktaş ve beraberindekiler ilk olarak Zafer Tepe'de düzenlenen resmi törende sabah namazına katılıp dua edecekler. Ardından törene katılanlara geleneksel yağlı buğday çorbası ile üzüm hoşafı ikram edilecek.

 

Törenlerin bitiminden sonra heyet hep birlikte Domaniç'in Çarşamba köyünde bulunan "Devlet Ana"olarak da bilinen  Ertuğrulgazi'nin annesi Hayme Ana'nın türbesini ziyaret edip, Bursa'ya dönecek.

 

Dernek Üyesi Şeyh Edebali Üniversitesi  Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Taner Bilgin'in de katıldığı  ziyaret sırasında Başkan Alinur Aktaş'a  konuk belediye başkanları tarafından Dumlupınar'ın maketinin yer aldığı tablo hediye edilirken, Dernek Başkanı Mutlu Çınar da  Milli Mücadeleyi Cumhuriyet'e taşıyan öncülere  yüz yıllık vefa, yüz yıllık farkındalık projesi kapsamında  üzerinde "100 Yıllık vefa, Yüz yıllık farkındalık" yazılı kırmızı bir tişört hediye etti.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN "VEFA"

Kütahya'dan Bursa'ya davet için gelen belediye başkanlarının dünkü ziyaretleri tam anlamıyla "vefa" görüntülerine de sahne oldu.

İlk olarak Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı makamında ziyaret edip, onu da Zafer Tepe'deki törenlere davet eden heyet, ardından Başkan Işık'la beraber geçen hafta Gemlik'teki çay bahçesinde uğradığı saldırı sonucu Türkiye gündemine oturan Gazi Ömür Karaman'ı ablasının evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

 

Ardından, 3 yıl önce belediye binasındaki makamında vurularak öldürülen eski Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın mezarı başına giderek dua ettiler.

 

Neden Cüneyt Yıldız'ın mezarı denilecek olursa, ben de bilmiyordum.

 

 

Cevabını Mutlu Çınar verdi:

 

"Çünkü Şehit Başkanımız Cüneyt Yıldız Dumlupınar Üniversitesi mezunu ve o da derneğimizin üyesi idi. Belediye başkanlarımız bunu bildiği için Bursa'ya gelmişken mezarına gidip dua etmek istediler."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.