Başkan Aktaş: “2022 yılı Bursa’nın yılı olacak”

Yayın: 21 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 21.05.2021 09:00:14
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
544 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, köşe yazarlarıyla bir araya geldiği programda, hizmet ve yatırımlar anlamında 2022 yılının dev projelerle Bursa’nın yılı olacağını söyledi.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koronavirüs tedavisinin ardından ilk kez gazete yazarlarıyla bir araya geldi. Dobruca’daki sosyal tesislerde gerçekleştirilen buluşmada Büyükşehir’in projeleriyle ilgili gazetecileri bilgilendiren Başkan Aktaş, 2022’nin Bursa’nın hizmet ve yatırımlarda kırılma yılı olacağını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAKAN KURUMLA BİRLİKTE AÇIKLAYACAK

1050 Konutlar ve Sıcaksu bölgeleri için planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile farklı birkaç projenin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından kamuoyuna açıklanacağını belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılının başında Emir Sultan-Yeşil bölgesiyle ilgili dev bir projeye start vereceklerini söyledi. Şehir merkezindeki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önümüzdeki yıl ‘hükümetin sağladığı hibe ve kredilerle birlikte’ hız kazanacağına değinen Başkan Aktaş, her açıdan yaşanabilir bir Hanlar Bölgesi hayal ettiklerini, tarihi aksı bütünüyle ortaya çıkartacak faaliyetlerin ise ‘inşaat dahil’ 2022 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Aktaş, yazarlarla olan buluşmasında Türkiye gündemini meşgul eden gri pasaport olayına da değindi ve görev süresi tamamlandığında nasıl bir Bursa hayal ettiğine dair düşüncelerini dile getirdi.

"GRİ PASAPORTTA BÜYÜKŞEHİRİN KUSURU YOK"

Başkan Aktaş, Türkiye gündemini meşgul eden, Büyükşehir Belediyesi’ni haksız yere zan altına sokan gri pasaport olayına da açıklık getirdi. Türkiye’de son zamanlarda algıların olguların önüne geçtiği bir dönem yaşandığını, bunun belediyecilikte de siyasette de görüldüğünü kaydeden Başkan Aktaş, bir gazetecinin çarpıtma ifadelerine dayanılarak Büyükşehir Belediyesi’nin aşağılık bir fiille yan yana getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yurt dışına gidecek sporcu ya da sanatçılara gri pasaport verilmesine ilişkin uygulamanın yeni başlamadığını hatırlatan Başkan Aktaş, “2010 yılında da 2013-14 yıllarında da bu vardı. Folklor ekipleri, dans toplulukları, spor kulüpleri giderlerdi. İddia ediyorum, bunun en minimuma düştüğü dönem, 2018-19 yıllarıdır” şeklinde konuştu. “Listeler bize gelmiş. Biz de otobüse vereceğimiz 3 şoförün ismini eklemişiz. 1-2 daire başkanı ya da şube müdürünü de onore etmek için göndermişiz. Benim yazdığım isimlerden bir tanesi bile geri dönmemezlik yapmadı” diyen Başkan Aktaş, “Böyle bir şey zaten mümkün değil. Bunlara pasaport vermek, kişilerin kim olduğunu araştırmak benim işim değil. Ne bileyim ben, kim gitti kim geldi. Polis ya da bakanlık değilim ki? Güvenlik araştırması devletin ilgili kurumlarının işi. Kanun bana ‘Büyükşehir Belediyesi olarak meclisten karar alıp böyle bir şeye paydaşlık yapabilirsin’ yetkisini vermiş. Biz de bu yetkiyi kullanmışız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.