Baro başkanlarının Ankara'ya girmelerine izin verildi

Baroların yapısındaki değişiklik öngören kanun teklifini protesto etmek için yürüyerek Ankara'ya giden ancak dün şehre alınmayan ve geceyi Ankara girişinde geçiren baro başkanlarına bugün izin çıktı. Başkanlar, bir süre yürüdükten sonra araçlara binerek Anıtkabir'e doğru harekete geçiyor.

Gündem Yayın: 23 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 23.06.2020 13:37:07
Editör -
Okuma Süresi: 40 sn.
837 okunma
Google News

Baroların yapısını değiştirecek kanun değişikliğine karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü'nün ardından ulaştıkları Ankara'da 27 saat boyunca bekletilen başkanlar bakanlıkla yapılan görüşmenin ardından Anıtkabir'e geçiyor.

 

BEKLEYİŞLERİ SONA ERDİ

 

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen ve barolarla ilgili yasa değişikliğine tepki gösteren 56 baro başkanının Ankara girişinde bekleyişi bitti.ü

 

GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEMİŞTİ

 

50'nin üzerinde baro başkanı ve çok sayıda avukat yaptıkları tepki yürüyüşünün ardından dün Ankara'ya ulaşmış ancak, şehre girmelerine polis tarafından izin verilmemişti.

 

Avukatlarla emniyet güçleri arasında arbede yaşanmıştı. Bunun üzerine oturma eylemi başlatan baro başkanları geceyi de şehir girişinde geçirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.