Barınma evinde yangın tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘hayatını sokaklarda devam ettirenlerin olumsuz kış şartlarından etkilenmemesi için’ hizmete aldığı barınma evinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınma evinde kalanlar ile görevli personelden oluşan 310 kişi, yapılan tatbikatla yangına karşı bilinçlendirildi.

Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 12:22:34
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
976 okunma
Google News

Ürünlü bölgesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi’nde, konaklayanlar ile personele ‘yangına karşı tedbir ve tahliye konusunda’ eğitim verildi. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılan sivil savunma uzmanları, barınma evi sakinlerine yangın tüpünün kullanılması konusunda detaylı bir eğitim verdi. Tatbikatta, yangın veya muhtemel afet durumunda kişilerin hızlı bir şekilde toplanması için birleşme noktası da belirlendi.

 

Yangınlarla ilgili olarak ilk adımda yapılacaklar ve alınması gereken tedbirlerin gündeme geldiği eğitimde, sivil savunma uzmanları tarafından büyük bir ateş yakılarak, barınma evi sakinleri üzerinde sırasıyla uygulamalı olarak yangın söndürme çalışması gerçekleştirildi. Eğitimde teorik olarak anlatılan bilgiler, yangın söndürme tatbikatıyla pratiğe taşınmış oldu. Uzmanların aktardığı bilgileri dikkatle dinleyen barınma evi sakinleri, eğitimin çok faydalı olduğunu dile getirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.