Balkan festivaline muhteşem gala

Namık Kemal Halk Oyunları Derneği’nin (NAKEM) bu yıl 14.’sünü düzenlediği Balkan Festivali, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı gala gecesiyle unutulmaz günlerinden birini yaşadı.

Yayın: 13 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2019 11:48:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
818 okunma
Google News

NAKEM Balkan Festivali’nin galası, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve KKTC’den 9 grubun katıldığı gecede vatandaşlar, birbirinden farklı ve hareketli halk danslarıyla coşkulu anlar yaşadı. Rumeli TV’den Jusuf Emin’in sunduğu gecede; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ve yüzlerce vatandaş da yer aldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Balkanlar’dan gelen insanların Türkiye’nin bir zenginliği, güzelliği olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 14.’sü düzenlenen festival nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bursa, çok değişik coğrafyalardan insanlara ev sahipliği yapan bir şehir fakat Balkan etkisi burada çok daha fazla. Geçen yıl Makedonya, Arnavutluk, Karadağ’ı ailemle birlikte gezdim, gördüm. Burayı Üsküp, Prizden, Priştina, Saraybosna’dan ayırmak mümkün değil. Balkan şehirleriyle çok benzeriz. Yıllar öncesinden Bursa’ya göçler olmuş. Bugün de kültürel özellikler Balkan festivali aracılığıyla yaşatılmaya çalışılıyor. En kötü akşamınız böyle olsun” dedi.

 

NAKEM Başkanı Celal Yalçın, gecenin anısına Başkan Aktaş’a plaket takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.