Bakanlık duyurdu! Fotoğraftaki teröristi yakalatana 10 milyon TL ödül

İçişleri Bakanlığı, terörden arananlar listesini güncelleyerek, Muhammed Dahlan isimli teröristi kırmızı listeye dahil etti. Dahlan'ı bulanlar 10 milyon TL ile ödüllendirilecek.

Gündem Yayın: 13 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.12.2019 09:34:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
892 okunma
Google News

İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesini güncelledi. Muhammed Dahlan 10 milyon TL ödülle kırmızı listeye eklendi.

 

İçişleri Bakanlığınca, arama ve yakalama kaydı bulunan Muhammed Dahlan'ın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoriye eklendiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Muhammed Dahlan ile 4 kırmızı, 3 turuncu, 2 gri olmak üzere toplam 9 örgüt mensubu daha arananlar listesine eklendi" denildi.

 

Terörle daha etkin mücadele edilebilmesi için 2018 yılında Terörle Mücadelede Kanununun "Ödüllendirme" başlıklı 19'uncu maddesinde değişikliğe gidilmişti.

 

Değişiklikle işlenişine iştirak etmemiş olmak koşuluyla bu Kanun kapsamına giren suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine ya da suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirilenlere para ödülü verilebilmesine imkan sağlanmış, ödülün miktarının belirlenmesi ve ödül verilmesine ilişkin usûl ve esaslar İçişleri Bakanlığına bırakılmıştı.

 

ÖDÜL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

 

Kanun değişikliği sonra geçtiğimiz ay 30939 sayılı yeni ödül yönetmeliği yürürlüğe girdi. Ödül yönetmeliği birlikte üst düzey terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yardımcı olanlara 10 milyon TL'ye kadar ödül verilebilmesinin önü açıldı.

 

Yapılan bu değişiklikle "Kırmızı renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 10 milyon TL'ye kadar, "Mavi renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 3 milyon TL'ye kadar, "Yeşil renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 2 milyon TL'ye kadar, "Turuncu renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 1 milyon TL'ye kadar, "Gri renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 500 bin TL'ye kadar ödül verilebilecek.

 

10 MİLYON TL ÖDÜL

 

"FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek", "Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Casusluk Maksadıyla Açıklamak", "Devletin Gizli Kalması Gereken Bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk Amacıyla Temin Etmek", "Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama" ve "Uluslararası Casusluk Yapma" suçlarından Adli Makamlarca arama ve yakalama kaydı bulunan Mohammed Dahlan; "Terör Arananlar Listesi"ne "KIRMIZI" kategoriye eklendi. Dahlan'ın yakalanması durumunda 10 milyon TL'ye kadar ödül verilebilecek.

 

DAHLAN İLE BİRLİKTE 9 TERÖRİST EKLENDİ

 

Muhammed Dahlan ile birlikte Kırmızı Listeye 4, Turncu Listeye 3, Gri Listeye 2 olmak üzere toplam 9 örgüt mensubu daha eklendi.

 

Yeni eklenen örgüt mensuplarıyla, kırmızı listede 221,mavi listede 103, yeşil listede 98, turuncu listede 196, gri listede 684 olmak üzere toplam bin 302 terör örgütü mensubu bulunuyor.

 

MUHAMMED DAHLAN KİMDİR?

 

Orta Doğu'nun Kiralık Katili olarak adlandırılan Muhammed Dahlan'ın Filistin lideri Arafat'ın zehirlenmesinde perde arkasındaki isim olduğu öne sürülüyor. Mısır'daki darbe, Katar'a uygulanan abluka ve Yemen'deki kanlı saldırılarda adı geçiyor. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'ye mali destek sağladığı gelen bilgiler arasında. Aynı zamanda Cemal Kaşıkçı cinayetinde de parmağı olduğu iddia ediliyor.

 

15 Temmuz darbe girişiminde aracılıkla suçlanan, son olarak Fetullah Gülen ile röportaj yapan Mısır kanalının sahibi olarak Türkiye'de gündeme gelen Filistinli Dahlan, alınan kararla terörden arananlar listesinde kırmızı kategoriye eklendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.