Bakan Soylu’nun kuzenine silahlı saldırıda yeni gelişme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez'in (59) dün Trabzon'un Of ilçesinde yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra polise teslim olup gözaltına alınan Fatih Ulusoy (53), çelik yelekle adliyeye sevk edildi. Fatih Ulusoy daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan ikili arasında başlayan tartışmanın nedeni ve Fatih Ulusoy'un ilk ifadesi de ortaya çıktı.

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2022 - Salı - Güncelleme: 19.07.2022 15:57:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
257 okunma
Google News

Bakan Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez’e Fatih Ulusoy‘un düzenlediği silahlı saldırıda yeni bir gelişme yaşanırken olayın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Dönmez dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından Fatih Ulusoy silahıyla polise teslim olmuştu. Dönmez ile Fatih Ulusoy’un ‘balıkçı damı’ meselesi yüzünden tartıştığı öğrenildi. Öte yandan, güvenlik gerekçesiyle gözaltında tutulan Fatih Ulusoy, çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi. İlk ifadesinde pişman olduğunu dile getiren Fatih Ulusoy sinirlerine hakim olamayarak cinayeti işlediğini söyledi. İşte olayın tüm ayrıntıları!

TARTIŞMANIN NEDENİ ‘BALIKÇI DAMI’ MESELESİ

Olay, dün akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Fatih Ulusoy ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez arasında daha önce mahkemelik de oldukları ‘balıkçı damı’ meselesi nedeniyle tartışma yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Fatih Ulusoy, belinden çıkardığı tabanca ile Dönmez’e 5 el ateş etti.

SALDIRGAN TESLİM OLDU

Dönmez vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığıldı. İhbarla gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi ile Of Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dönmez, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra Fatih Ulusoy silahı ile birlikte polise teslim oldu. Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Of Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, saat 19.00 civarında Of ilçe merkezinde Sefa Dönmez ile aralarında daha önce adli makamlara da intikal eden husumetleri bulunan F.U’nun karşılaştığı belirtildi.

Yaşanan sözlü tartışma sonrası F.U’nun tabancayla 5 el ateş ederek Sefa Dönmez’in ağır yaralanmasına sebebiyet verdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Yaralı Dönmez hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Zanlı F.U, olayda kullandığı silahla birlikte olay yerinde yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, şüphelisi Fatih Ulusoy, güvenlik gerekçesiyle sorgusu için Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorgusu tamamlanan Fatih Ulusoy, sağlık kontrolü için hastaneye, ardından da çelik yelek giydirilerek Of Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan Sefa Dönmez’in cenazesinin, ikindi vakti Of ilçesinde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği belirtildi.

TUTUKLANDI

Ulusoy’un ilk ifadesinde pişman olduğunu ve sinirlerine hakim olamayarak cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Cinayet zanlısı Fatih Ulusoy, ’ateşli silahla adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.