Bakan Soylu’dan hem şehidimize hem de eski başkana büyük vefa…

Törenin sonunda Bakan Soylu’nun şehidimizin fotoğrafını, Türk Bayrağını ve Kur’an-ı Kerim’i babasına teslim ederken babanın ve ailenin o metanetli mağrur duruşunun, ağzından dökülen “vatan sağolsun” sözlerinin ise orada bulunan hepimizin yüreğini tarifsiz bir şekilde dağladığını belirtmeliyim.

Yayın: 11 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 11.04.2021 12:58:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1121 okunma
Google News

Daha önce de buna benzer olay yaşanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu taşıyan uçak kötü hava  şartlarından dolayı Bursa’ya inememiş, geri dönüş yaparak Eskişehir’e zorunlu iniş yapmış, Bakan Soylu oradan kara yoluyla kente gelerek programa katılabilmişti.

 

 

Bu sefer de aynısı oldu. Afrin’de şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Çakır’ın cenaze törenine katılmak  üzere Ankara’dan İnegöl’e helikopterle hareket eden Bakan Soylu, Danışmanı Harun Akın ve beraberindeki heyet yoğun sis dolayısıyla İnegöl’e iniş yapamadı. Bakan Soylu’yu taşıyan helikopter Bilecik’e acil iniş yapmak zorunda kaldı ve Bakan Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün makam aracıyla İnegöl’e gelerek şehidimizin cenaze törenine son anda da olsa katıldı.


 

Bu arada Bakan’ı bekleyen Bursa protokolü 2 defa yer değiştirdi. İnegöl Stadyumu’ndan sonra  Organize Sanayi Bölgesi’ndeki helikopter alanına giden karşılama heyetinin içinde idim. Uludağ’ın eteğinde olduğu için tüm soğuğu çeken İnegöl’de karla karışık müthiş bir ayaz vardı.


 

Ama tabii o ayazın o anda Kent Mezarlığı’nda defnedilen şehit askerimizin anasının, babasının, eşinin ve yakınlarının içinde kora dönüştüğünü söylememe bile gerek yok.

 

 

 

 

Törenin sonunda Bakan Soylu’nun şehidimizin fotoğrafını, Türk Bayrağını ve Kur’an-ı Kerim’i babasına  teslim ederken babanın ve ailenin o metanetli mağrur duruşunun, ağzından dökülen “vatan sağolsun” sözlerinin ise  orada bulunan hepimizin yüreğini tarifsiz bir şekilde dağladığını belirtmeliyim.

 

 

HİKMET ŞAHİN’İN MEZARINA DA GİTTİ

 

 

 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidimizin mezarına toprak atıp duasını ettikten sonra vefa anlamında yine şahsına yakışan çok güzel bir tavır sergiledi.

 

Resmi programının dışında 10 yıl önce hain bir kurşunla hayata gözlerini yuman Büyükşehir eski Belediye Başkanı Rahmetli Hikmet Şahin’in mezarını ziyaret etti. 

 

Tam mezarlıktan çıkarken Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin kulağına eğilerek “biliyorsunuz amcam da burada yatıyor Sayın Bakanım” hatırlatması üzerine “Hadi gelmişken ona da bir dua edelim” dedi ve Bursa Valisi Yakup Canpolat, AK Parti il Başkanı Davut Gürkan’la berabermezarına gitti.

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.