Bakan Selçuk duyurdu! 400 bin emekliye mektup

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni bir hayata yelken açan yaklaşık 400 bin emekli vatandaşımıza rüzgâr olma niyetiyle bir mektup gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitim Yayın: 03 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 03.07.2021 12:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1110 okunma
Google News

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından 400 bin emekli vatandaşa mektup göndererek çağrıda bulundu. Bakan Selçuk paylaşımında "Yeni bir hayata yelken açan yaklaşık 400 bin emekli vatandaşımıza rüzgâr olma niyetiyle bir mektup gönderiyoruz. 3700’e yakın farklı kurs programı olan halk eğitimi merkezlerimizin ve yüreğimizin kapılarını ardına kadar açtık. Dinlenmek, eğlenmek, öğrenmek isteyenleri bekleriz" ifadelerine yer verdi.

 

İşte Bakan Selçukun 400 bin emekli vatandaşa gönderdiği mektup:

Artık kendinizden bahsederken "Emekliyim." diyeceğiniz bir dönemdesiniz. "Emekli" demek; bir anlamda "Uzun yıllar, günler, geceler boyu çalıştık, emek harcadık." demek. Kelimenin kendi bile çektiğiniz zahmetlerin göstergesi. Öncelikle ülkemize sağladığınız bu büyük katkı için teşekkür etmek isterim.

 

Eminiz ki çalışma hayatına başladığınız ilk günden, "Emekli oldum." dediğiniz güne kadar pek çok hayal kurdunuz. Biz de bu hayallerin başladığı yerde açık bir kapı olarak yanınızda olalım istedik. Halk eğitimi merkezlerimizde resim ve seramik kurslarından gümüş işlemeciliğine, takı tasarımından hüsnühat sanatına, çinicilikten arıcılığa kadar 72 alanda 3.645 farklı kurs imkânıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz. Emeklilik döneminize katkı sağlayacak bu ücretsiz kurslarla hayatınızın bu diliminde yaşayabileceğiniz olası sorunlarla başa çıkma sürecinizi kolaylaştırmayı ve belki de yıllar boyu yaşamaya fırsat bulamadığınız farklı deneyimlere ulaşmanızı da amaçlıyoruz.

 

Hani hep "Emeklilikle yeni bir hayata yelken açıyoruz." denir… Bizim çabamız da bu yelkene rüzgâr olabilmek. Emeklilik yoluna çıkmadan önce halk eğitimi merkezlerimize uğramanız ve bir yorgunluk kahvemizi içmeniz, bizi çok mutlu edecek.

 

Emeklilik hayatınızın sağlıkla, huzurla ve her gününüzün kendinizi bir önceki günden daha iyi hissedeceğiniz güzellikte geçmesini yürekten diliyorum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.