Bakan Kurum: “Denize girilip, balık yenilebilir”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin, "İlk 20 metrede artık müsilaja rastlanmıyor. Orta bölümde sıkışan müsilaj da çalışmalarla dağılacak" dedi.

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.07.2021 17:30:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
821 okunma
Google News

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulumuzun ikinci toplantısını Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirildi. Eylem planıyla ilgili katedilen aşamaları ve gelinen noktanın istişare edildiği ve yeni kararların aldığı toplantı sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

 

Marmara Denizini etkisi altına alan müsilajın temizlenmesi son sürat devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, deniz suyu kalitesinde sorun olmadığını, denize girilip, balık yenebileceğini belirtti. Kurum, bilim insanlarının bundan sonra müsilaj oluşumu da beklemediklerini söyledi.

 

"İLK 20 METREDE ARTIK MÜSİLAJ YOK"

"Denizimizin ilk 20 metre derinliğinde artık müsilaj yok" diyen Bakan Kurum, "Dipten yüzeye ilk 30 metrede de müsilaj kalmadı. Orta bölümde sıkışan müsilaj ise çalışmalarımızla dağılacak. Bilim insanlarımızın yeni bir müsilaj oluşumu beklememesi de hepimizin sevincini artıran bir gelişme oldu. Müsilaj seferberliğimizde; ilk andan itibaren özveriyle çalışan Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, TÜBİTAK, üniversite, bilim insanı ve sivil toplum kuruluşlarımıza hassasiyet ve gayretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Kurum, eylem planlarının kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.