Bakan Koca'dan 'Omicron' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum olduğunu belirterek, endişe verici bir gelişme olmadığını ve şu ana kadar Türkiyede Omicron varyantına rastlanmadığını açıkladı.

Gündem Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 05:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
522 okunma
Google News

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, aşı programı, salgında son durum ve TURCOVAC aşısı gündemiyle toplandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrasında yazılı açıklama yapıldı. Bakan Koca, yazılı açıklamada,  Türkiye'de Omicron varyantına şu ana kadar rastlanmadığını belirterek, "Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, endişe verici bir gelişme yok" dedi.

Omicron varyantının bilinmeyen yönlerine karşı halen en güçlü tedbirlerin mesafe ve maske kullanımı olduğunun altını çizen Bakan Koca, "Kış mevsimi ile birlikte kapalı ortamlarda geçirilen süre artmıştır. Sağlığımız çin zorunlu olmadıkça havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.