Bakan Elvan'dan büyüme rakamları yorumu

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümesini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız" dedi.

Ekonomi Yayın: 30 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 30.11.2020 13:44:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
736 okunma
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma ivmesinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 büyüme kaydetti.

 

Büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, şu ifadeleri kullandı:

 

"GSYH yılın 3. çeyreğinde yıllık 6,7'lik artış kaydetti. Büyümenin öncü göstergeleri, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret ediyordu.

 

BÜYÜMEDE DEVAMLILIK MESAJI

 

Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz.

 

"ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ"

 

Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz.''

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.