Bakan Albayrak yeni ekonomi paketini açıklıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u açıklıyor.

Ekonomi Yayın: 10 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 10.04.2019 11:21:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1356 okunma
Google News


Ekonominin yeni yol haritası bugün açıklanıyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u basın toplantısında konuşuyor.

"Bir seçim dönemi geride kaldı. Sandıktan çıkan mesajı her siyasi hareket kendine göre belirleyecek yolunu ona göre belirleyecektir. Şimdi 4.5 yıllık seçimsiz bir gündem var.

Tahlisi geciken kredi oranı:Tahsili gecikmiş kredilerin oranı yüzde 4,2 düzeyinde. Tahsili gecikmiş alacakları bankacılık sektörü için bir risk oluşturmuyor. Sektörün daha dirençli hale gelmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda bir dizi önlemi alıyoruz.

Kamu bankalarına 28 milyar TL: Kamu bankalarının sermayesinin güçlendirilmesi için 28 milyar TL'lik DİBS kamu bankalarına verilecek. Bilançoları çok daha dirençli hale getirilecek. Özel bakalarımız yeniden sermaye planlarını yürütüyorlar. İhtiyaç halinde bu sermayelendirmeyi yapacaklar. Ulusal veri merkezini de kuracağız. Bir diğer adım akktif kalitesinin artırılması. 

Kamu bankası olmadan kredi: Bankalar Birliği öncülüğünde kamunun olmadığı bir yapıda enerji ve inşaat gibi önem teşkil eden sektörlerde enerji girişim fonu ve gayrimenkul fonu oluşturulması var.

Emeklilikte  değişim: Bireysel emeklilik sisitemi yeniden yapılandırılacak. Vaandaşın kazançlarına göre belirlenen bireysel emeklilik sisitemini yeniden ele alacağız. Bununla birlike kıdem tazminatı reformunu da  hayata geçireceğiz.

(Kaynak: İnternethaber)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.