Bakan Albayrak, 'Kimse beklemiyordu' deyip duyurdu

Davos Zirvesi'nin üçüncü gününde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu" deyip Türkiye'nin borç karnesinin sağlam olduğunu söyledi.

Ekonomi Yayın: 23 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.01.2020 15:43:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1110 okunma
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos Zirvesi'nin üçüncü gününde İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Albayrak yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 1 yıldaki gelişimini kimsenin beklemediğini vurgulayarak, Türkiye'nin borç karnesinin sağlam olduğunu dile getirdi.

 

"HÜKÜMET OLARAK GÜÇLÜ BİR BİLANÇOMUZ VAR"

 

Bakan Albayrak Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimsenin beklemediğini belirterek, "Yaşadığımız problemlerden çok fazla şey öğrendik. Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu. Son 16 yılda altyapı ve enerjiye çok yatırım yaptık. Son 5 yılın önceki 5 yıla göre ihracat oranı oldukça iyi. Hükümet olarak güçlü bir bilançomuz var" ifadelerini kullandı.

 

"BORÇ KARNEMİZ SAĞLAM"

 

Bakan Albayrak, "Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam. Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi.Özel sektörün borcunun bir bölümü ihracatçıların karşılıklı kredileri kaynaklı" şeklinde konuştu.

 

"ENFLASYON TEK HANELERE İNECEK"

 

Merkez Bankası'nın FED kadar bağımsız olduğunu dile getiren Albayrak, "2020'de enflasyon tek basamaklara inecek. Bu da büyüme için önemli bir nokta. Hedefiniz belliyse, tabii ki aynı hedefe odaklanmanız gerekiyor. Maliye politikaları konusunda güçlü bir karnemiz var" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.