Bakan Albayrak: 30 milyar lira finansman sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İvme Finansman Paketi'nin tanıtımında konuşuyor.

Ekonomi Yayın: 23 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2019 13:52:20
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
1719 okunma
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İvme Finansman Paketi'nin tanıtımı toplantısında konuşuyor. 

 

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

Paket 4 temel özelliği taşıyan sektörleri hedefleyecek. Öncelik, örta yüksek ve yüksek teknoloji ürünleri olan sektörlerde olacak. Paket ürün odaklı finansman yaklaşımını benimseyerek dış ticaret açığına pozitif katkı sağlama potansiyeli olan ürünlere finansan sağlanacak. Stratejik ürünlerin ihracat potansiyeli de ortaya çıkarılmış olacak. Küresel gelişmelerin gölgesinde güçleşen finansman koşullarına rağmen Türkiye'nin finansal belirsizliklerden mininum şekilde etkilenmesini sağlayacağız. 

 

Üç ana faaliyet alanına 30 milyar liralık bir finansman sağlamış olacağız. Hammadde ve aramalı imalatı, makine imalatı ve tarım olarak önceliklendirdik. Hammadde ve aramalı ithalatındaki iyileşmeyle cari dengeye katkılar sağlayacağız. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.