Bakan Akar yeni sistemi açıkladı...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin detaylarını anlatırken ABD ile S-400 gerilimi ve İdlib'deki gelişmelerle ilgili dikkat çekici mesajlar verdi.

Siyaset Yayın: 22 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 22.05.2019 09:49:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1404 okunma
Google News

 

ABD ile S-400 gerilimi, İdlib'deki gelişmeler ve yeni askerlik sistemi ilgili dikkat çekici mesajlar veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

''Askerlik süresi 12 aydan herkes için 6 aya iniyor. Sistem yürürlüğe girdiğinde 6 ayı dolduranlar terhis edilebilecek. 30 bin liralık askerlik bedeli peşin alınacak. 6 aydan sonra kalmak isteyenlere 2 bin lira harçlık verilecek. Askerliğini subay olarak yapan doktorlar zorunlu hizmet yükümlülüğünü yapmış sayılacak. 



''Bedelli askerlik bedeli 30 bin TL sabit kalmayacak''
Sistemin kanunlaşması ile birlikte silah altındaki askerler terhis olabilir, biz çıkabilecek sorunlara karşı tedbirimizi almaya çalışıyoruz. Bedelli askerlik bedeli 30 bin Tl sabit kalmayacak, asteğmen maaşının 6 katı olacak. Bu miktar tek seferde peşin ödenecek.



''S-400 için Rusya'ya personelimiz giderek eğitim almaya başladı''
Anlaşma imzalandı, bu iş bitti. S-400, ülkemize eğer hava taaruzu veya füze atılırsa bunlara karşı koruyacak bu sistem. Başka bir işlevi yok, zaten yapamaz. Dolayısıyla bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım. S-400 için Rusya'ya personelimiz giderek eğitim almaya başladı. 



F-35 konusu
F-35 projesinde 4 uçak teslim edildi, 4 pilotumuz ABD'de eğitimde.Kasım'da iki uçak daha gelecek. Bu uçaklar Malatya'da konuşlanacak. 



''TSK, FETÖ' den sonra güç kaybetmedi''
TSK, FETÖ' den sonra güç kaybetti iddiası kesinlikle doğru değil. Fransa, Türkiye'ye SAMP-T hava savunma sistemi gönderecek. 



İdlib'de rejim saldırıları
TSK gözlem noktalarını kesinlikle boşaltmayacak. Rusya'dan rejimi kontrol etmesini istiyoruz.''

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.