Bakan Akar: “Şartlar oluşursa Kabil Havaalanını işletmeye talibiz”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şartların oluşması halinde Afganlara destek ve oranın güvenliği ile huzurunu sağlamak adına Kabil Havaalanını işletmeye talip olduklarını söyledi.

Yayın: 08 Ağustos 2021 - Pazar - Güncelleme: 08.08.2021 12:30:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
740 okunma
Google News

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistandaki gelişmeleri değerlendirdi. Bordo berelilerin yemin töreninde konuşan Bakan Akar, "Afgan kardeşlerimizin güven ve refah içinde yaşamaları için imkânlarımız dâhilinde, elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da gösterme arzusunda, niyetindeyiz" dedi.

Afganistanın barışa, huzura ulaşması için Türkiyenin gayretlerini 20 yıldır sürdürdüğünü bildiren Bakan Akar, son 6 yıldır da tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanının işletilmesini sağladıklarını ve sağlamaya da devam ettiklerini söyledi. "Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz" diyen Bakan Akar, "Bu konudaki temaslarımız da sürüyor" dedi.

Konuşmasında İbni Haldunun "Coğrafya kaderdir" sözünü hatırlatan Bakan Akar, "Biz de diyoruz ki, coğrafya milletler için ne kadar kaderse Türkiye de bu coğrafyanın kaderidir. Duymayan kalmasın. Dolayısıyla buradaki ülkeler Türkiyenin hakkına, hukukuna saygı göstermek zorundalar. Bu coğrafyada var olmak demek güçlü olmak demektir. Eğer güçlü olmazsan yaşatmazlar. Bu coğrafyada güçlü olmak demek, güçlü bir orduya sahip olmak demektir. Güçlü bir ordu demek etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu demektir. Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliğini, caydırıcılığını, saygınlığını daha da artırmak için gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Niçin? Ülkemizin ve milletimizin bekası, egemenlik ve bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın ve sınırlarımızın güvenliği için" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.