Bahçeli: 'Kabil emniyetsizse Ankara güvende olmaz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu'nun savunmasının, Anadolu'da yapılmayacağını savunarak, "Bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil'e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz" dedi.

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 30.08.2021 11:30:21
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
843 okunma
Google News

Ankara'da Etimesgut Belediyesi tarafından yaptırılan 'Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın açılış töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk askerinin Kabil'den tahliyesinin doğru bir tercih olduğunu vurguladı. Afganistan'dan kaynaklanabilecek bir düzensiz göçün de engellenmesi gerektiğini aktaran Bahçeli, "Afganistan kaynaklı düzensiz göçü Kabil'de, muhataplarıyla konuşa konuşa, tam bir uzlaşma içinde köklü çözümlerle engellemek asıl öncelik olmalıdır. Kaldı ki, bizim orada din kardeşlerimiz ve soydaşlarımız vardır. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız ne ise Afganistan'daki kardeşlerimiz de aynısıdır. Bu konu bir milli şuur, bir tarih şuuru konusudur" dedi. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.