Babacan'ın partisine Abdullah Gül cephesinden sürpriz isim

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi olan eski AK Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulunda yer alacak. Tekelioğlu, Ak Parti'nin de kurucular kurulunda yer almıştı.

Siyaset Yayın: 16 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 16.12.2019 12:55:38
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1131 okunma
Google News

AK Parti'den istifa ederek kendi partisini kurma hazırlıklarına girişen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hız kesmeden hazırlıklara devam ediyor. Ocak ayının ilk yarısında kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek olan Babacan, partisinin kurucular kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenleyerek; hedeflerini, programını, logosunu, ismini ve tüzüğünü açıklayacak. Bu doğrultuda, 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi olan eski AK Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Ali Babacan'ın partisinin kurucular kuruluna katılacak.

 

ABDULLAH GÜL'ÜN ENİŞTESİ PARTİDE

 

50 kişiden oluşacak olan kurucular kurulunda AK Parti'de üç dönem İzmir milletvekilliği yapan ve 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi de olan Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu da yer alacak.

 

AK PARTİ'NİN KURUCU ÜYELERİNDEN

 

AK Parti'yi kuran ilk kadroda Kurucular Kurulu Üyesi olarak yer aldı. 22 ve 23. dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliğinde bulundu. 24. Dönemde AB Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.