Ayşe Hafsa Sultan Anaokulu, Sıfır Atık Projesi'nde birinci..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Ayşe Hafsa Sultan Anaokulu, Osmangazi İlçesinde İlçe birincisi Bursa genelinde de İl birincisi oldu.

Yayın: 14 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2019 10:04:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5882 okunma
Google News

 

Yeni nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak, israfı önlemek, geri dönüştürmek, atık yönetimi konusunda bir kültür oluşturarak “Sıfır Atık” felsefesini yaygınlaştırmak amacıyla Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Ayşe Hafsa Sultan Anaokulu’nun bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar ödülle sonuçlandı.

 

Müdür Yardımcısı Sermin Bağrıaçık yönetiminde Sıfır Atık proje ekibi tarafından belirlenin yol haritası ile veli bilgilendirme, broşür hazırlama, sınıf içi ve sınıflar arası atık toplama yarışması, geri dönüşüm defilesi, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle ağaç dikme etkinlikleri, geri dönüşüm malzemelerinden oluşan sergi, geri dönüşüm ile ilgili velilere ve çocuklara yönelik yeşil karne eğitimi, öğretmen kadrosundan oluşan geri dönüşümden yapılan kostümlerle  tiyatro çalışması yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullar arasında “Sıfır Atık” Projesinde başarısıyla öne çıktı ve Osmangazi İlçesinde İlçe birincisi, Bursa genelinde de İl birincisi olmaya hak kazandı..

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Okulun ödüllerini,  Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Sıfır Atık” Projesi ödül töreninde, Ayşe Hafsa Sultan Anaokulu Müdürü Mehtap Zencirkıran, il birincilik ödülünü Bursa Valisi Yakup Canbolat’dan, Bursa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de birincilik ödülünü  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü   Mehmet Ersay Aytaç’tan aldı.

HEDEFİMİZ DAHA YEŞİL ÇEVRE

Okul Müdürü Mehtap Zencirkıran bir yıl boyunca devam eden Sıfır Atık Projesi’nde emeklerinin karşılığını aldıklarını projeye katkı veren velilerine, öğretmenlerine, personeline ve öğrencilerine çok teşekkür etti.  Zencirkıran, “Bu etkinliklerle çevre sorunları konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayarak, gelecek nesilleri daha yeşil bir dünya, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşatmamız gerekiyor.  Bursa İl genelinde tüm okullar arasında eğitim-öğretime yeni başlayan Ayşe Hafsa Sultan Anaokulu olarak bu ödülü almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.