AYM Başkanı'ndan Soylu'ya "Mevlanalı" yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM'nin "Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesini eleştirerek AYM Başkanı'na "Bisikletinle işe git gel bakalım" diyerek meydan okumuştu. Başkan Zühtü Arslan, bu sözlere "İnsan, dilinin altında gizlidir" diyerek cevap verdi.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.09.2020 15:28:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
589 okunma
Google News

Anayasa Mahkemesi'nin "Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eylül ayının ortasında Anayasa Mahkemesi Başkanı'na Zühtü Arslan'a "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" demişti.

 

AYM Başkanı Zühtü Arslan ise bu sözlere Mevlana'nın eseri Mesnevi'den alıntı yaparak "İnsan, dilinin altında gizlidir. Bu dil, canın kapısına perdedir" diyerek cevap verdi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda yer alan "Şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez" ibaresinin iptal edilmesiyle ilgili itirazını haklı bulan Manisa 1. İdare Mahkemesi konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımış, Yüksek mahkeme düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal etmişti.

 

Süleyman Soylu da bu karara "Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" diyerek tepki göstermişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.