Asiltürk, Karamollaoğlu'nun karşısına o ismi çıkartacak

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi'ni kongreye götürmeyi ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun karşısına Prof. Dr. Mete Gündogan'ı çıkarmayı planlıyor.

Siyaset Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 12:04:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1663 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'le yaptığı görüşmeler sonrası Saadet Partisi'nde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Kulislerde Asiltürk'ün önümüzdeki günlerde partiyi kongreye götürmeyi ve Temel Karamollaoğlu'nun karşısına Prof. Dr. Mete Gündogan'ı çıkarmayı planladığı konuşuluyor.

 

ERDOĞAN, ASİLTÜRK'Ü ZİYARET ETMİŞTİ

 

Muhalefetin her fırsatta dile getirdiği erken seçim iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli tarafından kabul görmese de parti yöneticileri olası ittifaklar için birbirleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu noktada en dikkat çeken ziyaret ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli Görüş'ün ve Saadet Partisi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmesi olmuştu. Görüşmeye ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Asiltürk ile geçmişte beraber olduğum büyüğümdür. Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de ittifak meselesinde, seçim ittifakı mı olur ya da geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Bizim bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapacağım. Bundan sonraki süreçte de bu görüşmeler devam edecek" demişti.

 

ASİLTÜRK: İTTİFAK AÇIKLARSAM BÖLÜNME MEYDANA GELİR

 

Asiltürk ise partisinin ittifaklar konusundaki tutumunun ne olacağına ilişkin soruya "Ben CHP'yle de düşman gibi sert bir üslupla konuşmuyorum. İYİ Parti'yle de. Onlara da bütün partilerle iyi davranmamız lazım. Partiler olarak bunu yaparsak toplumda da karşılık bulur. Sadece AK Parti'nin gelmesi bile toplumu ne kadar değiştirdi. Diğerlerine de aynı şeyleri söylüyorum. Bizim görevimiz hakkı anlatmaktan ibaret kimseyle bir düşmanlığımız yok. Onun için ileride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz" ifadeleri ile yanıt vermişti.

 

KARAMOLLAOĞLU'NUN DİKKAT ÇEKEN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

 

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na mesafeli durduğu biliniyor. Asiltürk'un hamlesi karşısındaki tavrı merak edilen Karamollaoğlu ise son dönemde CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki bir heyet ile dikkat çeken görüşmeler gerçekleştirdi.

 

ERBAKAN'A 25 YIL DANIŞMANLIK YAPTI

 

Oğuzhan Asiltürk'ün Temel Karamollaoğlu'nun yerine getirmek istediği öne sürülen Prof. Dr. Mete Gündogan ise Necmettin Erbakan'ın 25 yıl danışmanlığını yapmış bir isim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.