Araçlarınız yaza hazır mı?

Generali Sigorta, yaklaşan 2021 yazına araçları hazırlayacak ve araç sahiplerine güvenli sürüş sağlayacak detayları paylaştı.

Yayın: 21 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 21.05.2021 09:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
633 okunma
Google News

Otomobiller tıpkı insanlar gibidir. Yapılan her hazırlık araçların ömrünü uzatırken, aynı zamanda ortaya çıkabilecek sorunların da önüne geçer. Generali Sigorta, yaklaşan 2021 yazına araçları hazırlayacak ve araç sahiplerine güvenli sürüş sağlayacak önerileri paylaşıtı.

 

LASTİK BASINCININ KONTROLÜ

Lastik basıncıyla ilgili sorunlar; aracın güvenliğini ve yol tutuşunu, fren mesafesini ve düşük gaz kilometre performansını olumsuz etkiler. Bu sorunların önüne geçmek için lastikler düzenli olarak kontrol edilmeli, uygun hava basıncına sahip olup olmadıkları gözden geçirilmelidir.

 

KLİMANIN TEMİZLİĞİ
Araçlarda yazın en çok kullanılan ve soğutucu görevi gören klimaların temizliği de büyük önem taşır. Virüs, bakteri ve mikropların bulunma olasılığının yüksek olduğu klima kanallarının temizliği ihmal edilmemeli, mümkünse araç bakım servisinden yardım alınmalıdır. Ayrıca klimanın açıldığı anda çıkan ilk hava solunmamalı, ilk dakikalarda camlar açılarak araç havalandırılmalıdır.

 

SİLECEK BAKIM VE KONTROLÜ
Yaz döneminde sıcak havadan ve tozlanmadan dolayı camlarda oluşabilecek lekeler görüş alanını etkileyerek sürüşü zorlaştırabilir. Cam suyunun çalıştığından emin olunmalı ve cam suyunun miktarı düzenli olarak kontrol edilmelidir.

 

ROT-BALANS AYARI
Yaz dönemindeki uzun sürüşler öncesinde direksiyon hakimiyeti açısından aracın rot-balans ayarı kontrol edilmelidir. Eğer aracın hızı arttığında; sağa-sola çekme, direksiyonda titreme gibi sorunlar yaşanıyorsa, aracın rot-balans ayarının mutlaka yapılması gerekmektedir.

 

FİLTRE KONTROLÜ VE DEĞİŞİMİ
Yaz aylarındaki sıcak hava sebebiyle aracın motoru soğumaya daha çok ihtiyaç duyar. Hava filtresi temizliği bu durumda oldukça önemlidir. Çünkü kirli ve tıkanmış filtreden dolayı motora temiz hava gitmezse motor arızalanabilir. Ayrıca kirli ve tıkanmış filtre yakıt tüketimini de arttırır. Dolayısıyla hem kış hem de yaz mevsimine geçerken hava filtresinin mutlaka kontrolü gerekmektedir.

 

FREN SİSTEMLERİ KONTROLÜ
Fren ayarında oluşacak herhangi bir sorun aracın durmasıyla ilgili sorunların yanı sıra lastiklerin de daha hızlı aşınmasına sebep olur. Fren hidroliğinin seviyesinin kontrol edilmesi ve fren balatalarında incelme söz konusuysa yenilenmesi ise, daha rahat bir sürüş sağlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.