Araç sahipleri dikkat! Pompaya zam geliyor

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareket ve uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatının artması nedeniyle motorine 22 kuruş zam göründü. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre zammın 6 kuruşu pompaya yansıyacak. Kalan 16 kuruşun ise ÖTV'den karşılanması bekleniyor.

Ekonomi Yayın: 17 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 17.12.2019 11:30:35
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1343 okunma
Google News

Brent petrol fiyatının ve dolar kurunun yükselmesi nedeniyle motorinin litre fiyatında bir zam beklentisi oluştu. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre motorine 22 kuruş zam bekleniyor.

 

BÜYÜK KISMI ÖTV'DEN KARŞILANACAK

 

22 kuruşluk zammın 6 kuruşunun pompaya yansıması beklenirken kalan 16 kuruşun ise eşel mobil sistem gereği ÖTV'den karşılanması bekleniyor.

 

MOTORİN İSTANBUL'DA 6,53 OLACAK

 

Beklenen zammın yansıması halinde İstanbul'da 6,47 TL olan motorinin litre fiyatı 6,53 TL olacak. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,54 olan motorinin litre fiyatı 6,60 TL'ye yükselecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.