Apartmanda doğal gaz patlaması! 3 ölü, 4 yaralı

Rusya'nın Yaroslavl kentinde bir apartman dairesinde meydana gelen doğal gaz patlaması meydana geldi. Patlamada 3 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı.

Dünya Yayın: 22 Ağustos 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 22.08.2020 11:40:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1106 okunma
Google News

Yaroslavl kentindeki Batov Caddesi üzerinde bulunan bir binanın beşinci katındaki dairede meydana gelen doğal gaz patlamasının şiddetiyle katlarda çökme yaşandı. Akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine Rusya Acil Durumlar Bakanlığına bağlı kurtarma ekipleri, itfaiye ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Patlamanın etkisiyle binada yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

 

Binanın çöken bölümlerinde üç kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 4 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, enkaz altında diğer kalanlar için kurtarma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti. Yaşanan patlamanın ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı binada yaşayanların kişilerin listesini çıkarmak için harekete geçti. 1992 yılında yapıldığı öğrenilen binada 120 dairenin bulunduğu ve kayıtlara göre 342 kişinin yaşadığı belirtildi. Öte yandan patlama sırasında binada 115 kişinin bulunurken, kurtarma ekipleri 14 kişinin enkaz altında çıkardığını, 77 kişinin de kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı aktardı.

 

Rusya Sağlık Bakanlığı bölgeye seyyar revir kurarken, enkazdan çıkarılan hafif yaralılar burada tedavi edildikten sonra tedbir amaçlı hastanelere sevk edildi. Sabah saatlerine kadar yapılan arama çalışmalarında enkaz altında kalan herkes kurtarıldı.

 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Sabah saatlerine kadar yapılan çalışmalarında enkaz altında kalan herkes kurtarılırken, bina sakinleri bölgelerdeki otel ve barınma evlerine götürüldü. İlk nedeninin doğal gaz patlaması olduğu belirlenirken, bölge savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

BÜYÜK PANİK YAŞADILAR

 

Olayın meydana geldiği sırada binanın önündeki parkta bulunan bir anne ve çocuğu, patlamanın şiddetiyle büyük panik yaşadı. Anne ve çocuğunun yaşadığı korku dolu anlar çevrede bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.