Altun'dan teröre göz dağı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Daily Sabah'ta kaleme aldığı İngilizce makalede, terör örgütlerine göz dağı verdi.

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.07.2021 11:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
700 okunma
Google News

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 15 Temmuz dolayısıyla kaleme aldığı İngilizce makalesinde yazısında şunları kaydetti:

 

“15 Temmuz 2016’da bu topraklar, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir ihanete tanıklık etti. 40 yılı aşkın bir süre sinsice devletin tüm kurumlarına sızan, Türk Silahlı Kuvvetlerine çöreklenen terör örgütü FETÖ’nün mankurtları, namlularını millete, milletin evine ve milletin Meclisine çevirdi. Bu ihanet şebekesi, o gece yüreği bayrak için atan 251 yiğit vatan evladını kalleşçe şehit etti, binlerce kardeşimizi de yaraladı.

Derin bir sezgiyle ilk andan itibaren bunun bir işgal girişimi olduğunu fark eden milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kahraman güvenlik güçlerimiz ve devletimizle birlikte tam bir seferberlik ruhu içinde omuz omuza bir mücadele ortaya koydu. Bu destansı direnişle ihanet gecesinin karanlığı, şanlı bir zaferle aydınlık bir şafağa erişti.

 

15 Temmuz, ülkesi, bayrağı, istikbali ve istiklali için gözünü kırpmadan tanklara kafa tutan, savaş uçaklarına göğsünü siper eden, şanlı bayrağına 1 dolara satılmış hainlerin el sürmesini engelleyen kahraman Türk milletinin gurur gecesidir. Türk milleti o gece yeni bir şahlanış yaşadı, yeni bir kıyama durdu. Halkın gücünün üstünde güç tanımayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbe görünümlü işgale yol vermedik, vermeyeceğimizi de dünyaya ilan ettik.

 

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda her geçen gün egemenliğini pekiştiren adımlar atan, yerli ve milli imkanlarını sonuna kadar kullanan ülkemize çelme takmaya çalışanlar, iradelerini satın aldıkları FETÖ mensupları vasıtasıyla Türkiye’yi zapturapt altına almak istediler. Ezelden beridir hür yaşayan, ebede kadar da hür yaşamaya ant içen bir millete zincir vurabileceklerini zanneden bu kalleş güruha karşı halkımız, İstiklal Harbinde ve Çanakkale Savaşında olduğu gibi, topyekûn kenetlenerek karşı koydu.

 

Türk milletinin 15 Temmuz’daki şanlı direnişi dünya aleme, bu milletin Çanakkale ruhunu halen muhafaza ettiğini; bir ve beraberlik içinde bayrağını, istikbalini, istiklalini ve bekasını canı pahasına müdafaa edeceğini gösterdi.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin desteğiyle şehitlerimizin emanetine ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkarak FETÖ ile mücadelemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle hızlı ve etkin alınan kararlarla FETÖ’nün kirlettiği bütün alanlardaki temizlik hız kesmeden devam ediyor. Vatanını satana, milletine kurşun sıkana, devletine ihanet edene dünyanın hiçbir ülkesinde rahat vermeyeceğimizi gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Kurumlarımızın başarılı operasyonlarıyla dünyanın farklı yerlerinde derdest edilen FETÖ militanları Türk adaletine teslim ediliyor. En son FETÖ mensubu da adalet önünde hesap verene kadar dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar peşlerini bırakmayacağız.

 

Ülkemize saldıran bütün terör örgütlerinin kökünü kazımakta, terör bataklığını kurutmakta kararlıyız. Büyük ve güçlü Türkiye inşasında karşımıza çıkarılan tüm engelleri aşarak ekonomiden diplomasiye, adaletten sağlığa, eğitimden güvenliğe, kültür ve sanattan ulaştırmaya kadar her alanda ortaya koyduğumuz atılımlardan asla sapma göstermeyecek, 2023 ve gelecek hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz.

 

15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin kazandığı zaferin beşinci yıl dönümünde, o gece vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak için kahramanca mücadele veren milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.