Altın fiyatlarında son durun ne? Endişeler arttı

Altın fiyatları, yeni haftaya düşüşle başlarken, gram altın yatay bir seyir izliyor.

Ekonomi Yayın: 05 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 05.04.2021 11:11:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1663 okunma
Google News

Altın, yatırımcıların beklenenden iyi gelen ABD istihdam verisiyle ekonomik toparlanmaya odaklanmasıyla yeni haftaya aşağı yönlü bir başlangıç yaptı. Gram altın ise haftaya yatay bir seyirle başladı.

 

ABD istihdam verisi, aşılanmanın artması ve işletmelere uygulanan kısıtlamaların azalmasıyla, Mart ayında son 7 aydaki en büyük yükselişini kaydetti. Tarım dışı istihdam geçen ay 916 bin artarken, Şubat ayı isihdamı ise 468 bine revize edildi.

 

Piyasa katılımcıları, Joe Biden’ın 2,25 trilyon dolarlık harcama paketiyle ilgili tartışmaları da yakından takip ediyor. Pazartesi günü Çin, Hong Kong ve Avustralya işlemleri tatil dolayısıyla kapalı olacak.


Geçen hafta yüzde 1,66 seviyesine kadar çekilen 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, ekonomik toparlanmaya dair görünümün iyileşmesiyle yeniden yüzde 1,71 seviyesine yükseldi.

 


Ons altın fiyatı

Son iki haftayı kayıpla kapatan altın, yılın ilk üç ayını da kayıpla kapatarak en kötü yıl başlangıç performanslarından birini gerçekleştirmiş oldu. Sene başından bu yana yüzde 9’dan fazla değer kaybeden ons altın, ekonomik toparlanmaya dair işaretlerle yeni haftaya yüzde 0,24 düşüşle başladı.

 

 

Gram altın fiyatı

Küresel altın fiyatları ve Dolar/TL arasında sıkışan gram altın geçen hafta inişli çıkışlı bir seyir izlemişti. Sene başında işlem gördüğü seviyelere yeniden yükselen gram altın, yeni haftaya dolar/Tldeki yükseliş ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşten dolayı yatay bir seyirle başladı.

 

Altının gram fiyatı 453,51 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 741,03 lira, Cumhuriyet altını 2.955 liradan satılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.