Alparslan Türkeş’in adı Osmangazi’de yaşayacak

Osmangazi Belediyesi, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerini birbirine bağlayan caddeye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ismini verdi. Caddenin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yayın: 09 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2019 22:15:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1464 okunma
Google News

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısında Alparslan Türkeş’in adının Yunuseli ile Güneştepe arasındaki caddeye verilmesi yönündeki madde, oy birliğiyle kabul edildi. 

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Neşet Ertaş Caddeleri arasında bin 530 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki caddeye merhum Alparslan Türkeş’in ismi törenle verildi. Caddenin yeni tabela açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti ve MHP Milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

OKTAY: “BU CADDE SEMBOL OLACAK”

Yunuseli’nde caddeyi dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bursa’da anlamlı bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Osmangazi ilçemizdeki bu caddeye MHP’nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesi, Cumhur İttifakı’nın Bursa’da güzel bir tezahürüdür. Bu vesileyle son nefesine kadar Türk Milleti’ne hizmet eden Alparslan Türkeş’i rahmetle yad ediyorum. Burası sadece Osmangazi’nin trafiğine nefes aldıracak bir yer olmayacak. Aynı zamanda Bursa’da Cumhur İttifakı’nın, sağ duyunun, milli birlik ve beraberliğimizin de sembol bulvarı olacak. Bu hizmetin yapılmasında katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKATAMAN: “BİZİM İÇİN TARİHİ GÜN”

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Bursa’da önemli bir hizmetin açılışına tanıklık ettiklerini ifade ederek, “Bu önemli hizmete katkı sağlayan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza değerli çalışmalarından dolayı şahsım ve MHP adına en derin şükranlarımı sunuyorum. Bugün bizim için tarihi bir gün. Bu hizmetin açılışının partimizin kuruluşunun 50. yıl dönümüne tesadüf etmiş olması da ayrı bir anlam katıyor. Bursamız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

DÜNDAR: “TARİHİMİZE VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da belediye olarak Bursa’da büyük işler yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bütçesi ve kurumsal yapısıyla Türkiye’nin en güçlü belediyesi olduklarını ifade eden Dündar, “Şehrimize, tarihimize ve değerlerimize sahip çıktık. Kültürel, sosyal ve manevi değerlerimize sahip çıktık. Birlikte çalıştık, birlikte ürettik ve birlikte başardık. Osmangazi’yi Bursa’yı hedef aldık. Hemşehrilerimiz, personelimiz ve meclis üyelerimizle birlik olduk, şehrimizi ileriye taşıyoruz. Osmangazi ve Bursa’yı dünyaya açtık. 4 ayda 51 ülkeden 300 bine yakın ziyaretçinin geldiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hizmete açtık. Rauf Denktaş, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş gibi değerlerimizin isimlerini caddelerimize vererek ölümsüzleştirdik” dedi.

1326 yılında Bursa’dan 3 kıtaya barış, huzur ve kardeşliği getiren felsefenin Cumhur İttifakı ile yeniden hayat bulacağını kaydeden Dündar, “Osmangazi Belediyesi’ndeki AK Parti ve MHP’li meclis üyelerimize, teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Omuz omuza güzel işler başardık. Bursa ve Osmangazi için çalıştık, sonuçta önemli işlere imza attık. Bu caddeye merhum Alparslan Türkeş’in isminin verilmesinde büyük emeği olan MHP Meclis Üyesi arkadaşımız Cemil Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Bu caddemiz, Bursa için hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki protokol, Alparslan Türkeş Caddesi’nin açılış kurdelasını kesti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.