Ali Bacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partisi için istifa edecek vekiller

ANKARA kulisleri Ali Babacan ve AK Parti'den ihraç edilen Ahmet Davutoğlu'nun parti girişimine ilişkin haberlerle çalkalanıyor.

Siyaset Yayın: 04 Eylül 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 04.09.2019 13:30:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2295 okunma
Google News

İnternethaber.com'da çıkan habere göre AK Parti'de kazanlar kaynıyor. Dün Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin AK Parti'den ihraç edilmeleri için disipline sevk edilmesine tepki gösteren 25. dönem Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'ndan Fatma Yavuz görevinden istifa etmişti. Kulislerde yeni istifaların olacağı söylentileri dolaşıyor. 

 

Ankara kulislerini aktaran 'Ankara Kuşu'nun sosyal medya hesabından 29 milletvekilinin istifaya hazırlandığına dair bir iddia geldi. Sosyal medyanın gündemine oturan iddiaya göre istifayı düşünen mevcut vekillerin illeri ve sayıları şöyle: 



- İstanbul 10,
- Ankara 2, 
- Kayseri 2,
- Konya 2, 
- Antalya 2, 
- Bursa 2, 
- Şanlıurfa 2

 

Mersin, Gaziantep, Samsun, Ordu, Balıkesir, Manisa ve Yozgat milletvekilleri. 

 

Kimin partisine katılacaklar? 
İstifa edecek vekillerin bir kısmının Ahmet Davutoğlu'nu takip edeceği söylenirken, büyük bir bölümünün Ali Babacan'ın partisine katılmayı planladığı söyleniyor. 

 

Ali Babacan'ın partisi
Ali Babacan'ın yeni partisini Ekim sonu ya da Kasım ayı başında duyuracağı belirtiliyor. Kulislere düşen bilgilere göre Babacan şu anda partinin temel taşı olacak kadroları belirliyor. Kadrolar oluştuktan sonra parti tüzüğü bu isimlerle oluşturulacak. Ardından partinin ismi belirlenip kuruluşu ilan edilecek. 

 

Ahmet Davutoğlu ekibini topluyor

Parti kuracağı söylenen Ahmet Davutoğlu ise ihraç kararı sonrasında çalışmalarını hızlandırdı. Dün kendisine yakın isimleri İstanbul'daki çalışma ofisinde toplayan Davutoğlu, bugün de 41 ilin temsilcisi ile bir araya gelecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.