Dolar ve euro zirvesini yeniledi

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Ekonomi Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 11:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
93 okunma
Google News

Dolar/TL, haftanın ikinci işlem gününe tarihi zirvesini yenileyerek başladı. 

EURO, 30 TL'Yİ AŞTI

Dolar/TL kuru yüzde 2 yükselişle 26,92 seviyesini aşarak yeni rekor seviyesini gördü. Euro/TL de 30,36 seviyesini aştı.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,2 azalarak 99,7 ile son 15 ayın en düşük seviyesinde bulunmaya devam ederken, yükseliş eğilimini üst üste 9. işlem gününe taşıyan euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250'de seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay politika faizini 25 baz puan artırarak "şahin" adımlarına son verebileceği öngörülerinin güçlenmesiyle dolara olan talebin azaldığını ifade etti.

Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin devam ettiğini aktaran analistler, bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğünü bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 99 ve 98'in destek, 101 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 toplantılarına katılmak üzere gittiği Hindistan'da ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya geldi. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Yellen'ın, Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü aktarıldı.

Bu hafta özelinde perşembe günü açıklanacak olan TCMB faiz kararı takip ediliyor olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.