Ak Parti İstanbul seçimlerinin iptali için YSK başvurdu

İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili AK Parti harekete geçti. AK Parti 15:30'da seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu.

Siyaset Yayın: 16 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 16.04.2019 15:50:39
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
1682 okunma
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada AK Parti'nin saat 15.30'da İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'ya olağanüstü itiraz dilekçesi vereceğini açıkladı.

Ali İhsan Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Birazdan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin İPTALİ ve YENİLENMESİ talepli Olağanüstü İtirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş olacağız inşallah'' dedi.

Büyükçekmece sonuçları da İstanbul'la birlikte değerlendirecek.

AK Parti seçimde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece için başvurmuştu. YSK, İstanbul sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek üzere Büyükçekmece kararını ertelemişti.

2 haziran'da seçim ihtimali

Bu durumda top yine YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri yenileme kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı redddedilirse İstanbul'da, 25 yıl sonra resmen CHP dönemi başlayacak.

(Kaynak: İnternethaber)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.