AK Parti'den iki farklı EYT açıklaması!

AK Parti'nin geçtiğimiz hafta yapılan Kızılcahamam kampında milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da gündeme geldi. Bakan Albayrak, "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" derken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise "EYT'lilerle ilgili de çalışmalar yapılıyor." diye konuştu.

Gündem Yayın: 08 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 08.10.2019 15:05:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
833 okunma
Google News

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti Kızılcahamam kampında yaptığı sunumların ardından milletvekillerinden en çok gelen soru Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili oldu.

 

Albayrak, sorulara "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" diye yanıt verdi.

 

Kurtulmuş'tan EYT açıklaması

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Habertürk TV'de emeklilikte yaşa takılanların EYT'lilerin mağduriyeti ile ilgili konuştu.

 

AK Partili Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

 

"Onlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Şunu da çok açık söylemek lazım burada bir beklentiyi çoğaltmaktan ziyade artık Türkiye'nin şartları çok genç yaşta 90'lı yıllarda yapılan bir hatanın sonucuydu. İnsanlar 38-36 yaşında emekli olabilme hakkına kavuştular. Ne Türkiye böyle bir Türkiye ne de dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken emeklilik sözkonusudur. Dolayısıyla mevcut birtakım haklar meselesi ayrı ama sonuçta emeklilik sisteminin gözden geçirilmesi ve Türkiye'nin artık taşıyamadığı bu emeklilik yapısının yeniden belki de revize edileceği bir sisteme doğru geçilmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.