AK Parti'de 'başkanların' yüzde 65'i değişiyor!

Eski Devlet Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz hafta ilk defa partisinin Gürsu ilçe kongresine davet edilmiş ve burada da kendisine bir konuşma fırsatı verilmişti.

Yayın: 24 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 24.09.2020 12:46:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
795 okunma
Google News

Kürsüde "Bizi 19 yıldır iktidarda tutan özellikler vardır" diyerek, şu 3 önemli unsuru açıklamıştı:

 

Birincisi,

 

- Milletle hemhal olmak.

 

İkincisi,

 

- Gece gündüz çalışmak.

 

Üçüncüsü de,

 

- İstişare kültürünü uygulamak.

 

Bana göre dördüncü bir özellik daha var. O da "değişim ve yenilenme..."

 

 

AK Parti, iç ve dış siyasetteki politikalarından tutun da geliştirdiği söylem ve hedeflerine kadar, teşkilat kademelerinden, belediye başkanlarından tutun da milletvekillerine kadar ve kamu kurum ve kuruluşlarındaki bürokratlardan, kabineye kadar her alanda değişimin ve yenilenmenin adresi olmuştur. Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmek bile bin yılın en büyük sistem değişikliğidir ki, arkasına yüzde 51'i almak bile büyük başarıdır.

 

Örneğin;

 

2007 seçimlerine giderken 351 milletvekili bulunan AK Parti, 168 milletvekilini liste dışı bırakırken, 341 milletvekili ile gittiği 2011 seçimlerinde bu milletvekillerinden 167'sine yer vermemişti. 7 Haziran seçimlerinde 185 milletvekili, 1 Kasım 2015'de yenilenen seçimlerde ise 258 milletvekilinden 53'ü liste dışı bırakılmıştı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.