AK Parti Bursa'da değişim olur mu?

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 27.08.2019 10:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1403 okunma
Google News

AK Parti'nin yeni dönem kongre süreci 7 Ekim'de başlıyor. Teşkilatların yenilenmesini içeren önümüzdeki kongre döneminde Bursa'da değişim olacak mı?

 

-Yeni dönemde İl Başkanı Ayhan Salman ve ekibi devam edecek mi?

 

- İlçe Başkanlarından hangileri kalacak? Hangileri gidecek?

 

İşte kulislerde en çok merak edilen soru bu.

 

Sorunun cevabı bakış açısına bağlı.

 

Benim tabandan ve tavandan elde ettiğim izlenim şöyle:

 

UYUMLU BİRLİKTELİK VAR

 

Ankara'dan bakıldığında Bursa'da il başkanlığı düzeyinde bir değişimi gerektirecek önemli durum yok.

 

Çünkü Bursa diğer illerle kıyaslandığında kavgasız, başarılı ve huzurlu bir kent görünümünde.

 

İl Başkanı Ayhan Salman'la, milletvekillerinin, ilçe başkanlarının, büyükşehir ile ilçe belediye başkanları arasında bir problem ortaya çıkmış değil.

 

Uyumlu bir ekip birlikteliği söz konusu.

 

Tabii ki bunda hiç şüphesiz TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun katkısı büyük. Ayrıca Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yerel seçim dönemindeki sonuçları diğer il ve ilçelerle de kıyaslandığında Bursa oldukça başarılı ve kazanılmış bir kent olarak Ankara'da göz dolduruyor.

 

Neticede İl Başkanı Salman, koltuğunu doldurdu, doldurmadı tartışmalarının çok ötesinde görev adamı olarak kendisine verilen yetki ve sorumluluk çerçevesinde işini yapıyor mu?

 

Evet yapıyor.

 

Ve gelen bilgiler doğrultusunda yukarıdaki uyumlu birliktelik görünümünden dolayı Külliye de, Genel Merkez de kendisinden "şu dönemde" oldukça memnun.

 

Bu noktadan değerlendirildiğinde Bursa'da İl Başkanı Ayhan Salman'la yeni dönemde yola devam edilir ve teşkilat yapısı aynı ekibin zihniyetinde yeniden birkaç lokal bazdaki dokunuşlarla yenilenir.

 

BURSA'DAN BAKILDIĞINDA DURUM NE?

Bursa ölçeğinde ise teşkilat yapılanmasına karşı "isimler noktasında illa bir değişim olsun beklentisinden" ziyade politikalarına ve dar kadroculuk ile çalışma şekline karşı eleştirel bakış konusu. İl yönetiminin milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile uyumlu birlikteliğinin ortaya çıkardığı aile içindeki huzurlu görünümünün sadece dar kadroculuk içinde gerçekleştiği tabanı, birkaçı dışında STK'ların genelini kapsamaktan çok uzak bir yapıda bulunduğu ve özellikle de halk nezdinde tam karşılıklarının bulunmadığı yönünde eleştiriler son dönemde peş peşe sıralanıyor.

 

Neticede;

 

Her iki bakış açısında da şu konjonktürde İl Başkanlığı nezdinde bir değişim gözükmüyor. Bu değerlendirmeyi yaptığımda eski il başkanlarından hatırı sayılır bir partili şu ufak hatırlatmayı yaptı:

 

"Siyasette her an her şey olabilir. Başarılı ve ya başarısız, kapsayıcı ve dar anlayışlı çalışma profili ile sevilen, sevilmeyen şahsiyet kriteri zamanın şartlarına göre anlık olarak değişim gösterir. Unutmayalım ki bir önceki Cemalettin Torun döneminde de milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları arasında müthiş bir uyum vardı. Ama bir anda bir rüzgâr esti ve Cemalettin Torun en güçlü olduğu dönemde görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Siyasette her zaman bir açık kapı vardır ve bugünden yarını okumak mümkün olmayabilir. Neticede İl başkanlığı tasarrufu tamamen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarrufundadır. Burada il başkanı veya bir başkasına söz düşmez."

 

Evet siyaseten böyle bir ihtimal de söz konusu. 
Zira, Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin Bursa'daki şekillenmesi de AK Parti'nin yeni dönemdeki yapılanmasında da mutlaka etken olacaktır!

 

İLÇE BAŞKANLIKLARINDA NE OLUR?

 

İlçe başkanlıklarına gelince, içlerinde İl Başkanı kadar şanslı olmayanlar var.

 

3 merkez ilçe başkanından 2'si ile merkez dışından en az 4 ilçe başkanının yeni dönemde aday gösterilmeyecekleri parti kulislerinde konuşuluyor. Hatta öyle ki yerlerine gelecek isimler bile tahminin ötesinde net olarak söyleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.