AK Parti Bursa'da büyük gün! Erdoğan da katıldı

AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans katılımıyla gerçekleşti. Tek listeyle gidilen seçimlerde AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan resmen göreve başlamış oldu.

Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 11:28:54
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2885 okunma
Google News

AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi, delege, ilçe teşkilatları ve STK’ların geniş katılımıyla Tofaş Spor Salonunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferansla katıldığı kongreye Eski Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi teşkilatları yer aldı.

 

 

'İnandığın yolda yürü' sloganıyla TOFAŞ Spor Salonu'nda başlayan kongrede, korona tedbirleri alınmış durumda. Salonda doluluk oranı göze çarparken, kongreye ilgi yoğundu...

 

 

Kongreye katılan isimler arasından AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tunça, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Eski Bakan Faruk Çelik ile AK Parti eski milletvekileri ile eski il başkanlarının yanısıra İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, MHP  İl Başkanı Cihangir Kalkancı, Saadep Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca da var...

 

 

“Mazlumun umudu ve gönüllerin fatihi olan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yolu yürümeyi nasip eden rabbime şükürler olsun” diyerek söze başlayan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, “Yeni dönemde bu onurlu emaneti bize tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla çıktığımız siyaset yolculuğumuzda bizler hep şunu bildik.

 

 

Bu partinin öznesi millettir. Milletimizin isteği bizim isteğimiz, hayali bizim hayalimiz, yolu bizim yolumuzdur. 19 yıldır bizleri hiç yalnız bırakmayan ve her seçimde bizleri onurlandıran, ülkemize hizmet görevini işte bu kadrolara emanet eden halkımızı hürmetle selamlıyorum. Yeni ve güçlü Türkiye, hayali için gecesini gündüz kılmış böyle eşsiz bir teşkilatla çalışabilecek olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum. Kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş teşkilatımızın her bir mensubuna sonsuz şükranlarımı sunuyor, özellikle de görevi teslim eden Ayhan Salman başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bizim manifestomuz icraatlardır" diyen Başkan Davut Gürkan, “Bizler, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunun öğrencileriyiz. Şükürler olsun ki, dünden bugüne ülkemizi her alanda büyüttük ve güçlendirdik. Buna şehrimiz şahit, Türkiye şahittir. 2023, 2053 ve 2071'e giden süreçte de aynı iradeyi ortaya koymak için yollardayız. İşte bu salon, güçlü Türkiye rüyalarının hâlâ ne kadar canlı ve güçlü olduğunu sorgulayanlara cevabımızdır. Bu salon, 3 milyonuyla Bursa’ya aşık olanların, 83 milyonu ile ülkesini büyük ailesi görenlerin cevabıdır. Şükürler olsun. Önümüzdeki yol uzun ve nice engellerle dolu olacak. Bizler biliyoruz ki, dün ve bugün olduğu gibi aydınlık geleceğimize gölge düşürmek isteyenler her daim karşımızda duracak. Yine bizler biliyoruz ki, birliğimizi ve beraberliğimizi tek yol kabul ederek, halkımızla birlikte bu engelleri de aşacağız. Azalmadan çoğalacağız. Bölünmeden bütünleşeceğiz. Yorulmadan koşacağız.

 

 

Bütün kalbimle inanıyorum ki, eksik gördüğümüz ne varsa, hep birlikte, doğrudan ve güzelden yana değiştirmek için çalışacağız. Yeni ve güçlü Türkiye adına inşa seferberliğimiz devam ederken belirtmek isterim ki, Cumhur İttifakı olarak da birliğimizi diri tutmaya, birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, bu ittifakla başka hiçbir çıkara dayalı olmadan, sadece ülke ve millet menfaatleri için bir hareketin kurulabileceğini gösterdik. Ey Bursa, rahat ol. Senin için uyumayanlar burada, bu salondadır. Daha güzeli için çalışmaya devam edenler burada, bu salondadır. Dün ve bugün olduğu gibi yarınların da ak olacak. İşte bu teşkilat, her zaman senin hizmetkarın kalacak. İşte bu teşkilat, hayallerini gerçek kılmak için her zaman yanında olacak. Bursa için, daha güçlü yarınlar inşa etmek için inandığımız yolda yürümeye devan edeceğiz” diye konuştu.

 

 

AK Parti'de bayrağı Davut Gürkan'a teslim eden Eski Başkan Ayhan Salman ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

 

"7. olağan kongremiz ülkemize hayırlar getirsin. 19 yıl önce kurulan ve bugüne kadar verdiği bütün sözleri yerine getiren. Anadolunun her köşesine hizmet götürüp herkesin duasını alan böyle bir davada yürümeyi nasip eden rabbime şükürler olsun. Bundan 3,5 yıl önce devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalıştık. 3,5 yıllık görev süremde biri yerel ve genel seçim olmak üzere iki seçimde partime hizmet etme şerefine nail oldum. Parlamentoya 11 milletvekilimizi göndermeyi başardığımız seçimlerde sıkılmadık el bırakmadık. Var gücümüzle çalıştık.

 

Bursa teşkilatları olarak suni gündemlere asla aldırmadan şehrimizin her köşesinde liderimize yakışır bir çalışmayı ortaya koyduk. Kurulduğu günden bu yana milletin memnuniyeti adına çalışmayı şiar edinmiş bir davanın neferi olarak bu anlayıştan hiçbir şekilde taviz vermedim. Teşkilatımdaki her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu onurlu ve şerefli vazifeyi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlar sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da inandığım yolda inandığım liderin ardında yürümeye devam edeceğim. Kongremiz hayırlı olsun. Başta Davut Başkanımız olmak üzere yeni yönetimde görev alacak tüm dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

 

 

Son Başbakan Binali Yıldırım, salona büyük bir coşkuyla giriş yaptı.

 

 

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde atama ile gelen Başkan Davut Gürkan, 666 delegenin oy kullandığı seçimlerin ardından resmen göreve başlamış oldu.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.