Ahmet Davutoğlu harekete geçti!

Kuracağı yeni parti için çalışmalarını hızlandıran Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 4 katlı ofis tuttu. Davutoğlu, bu kapsamda il ziyaretleri gerçekleştirirken bu süreçte de partinin tüzüğü yazılacak.

Siyaset Yayın: 25 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2019 10:11:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1312 okunma
Google News

31 Mart yerel seçimlerinin ardından hem yeni sisteme hem de parti yönetimine dönük eleştirileri ile dikkat çeken eski Başbakan Ahmet Davutoğluekibi çalışmaları hızlandırdı. 

 

Konya, Ankara, Diyarbakır ve Elazığ'da çeşitli programlara katılıp konuşmalar yapan Davutoğlu yaz boyunca istişarelerini sürdürecek. Davutoğlu'nun önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında Konya, Sakarya ve Manisa'da da bazı programlara katılması bekleniyor.

 

4 katlı yeni bir ofis

Davutoğlu'nun Ankara'da bir ofisi bulunuyordu. Ancak yeni oluşum ve partileşme tartışmaları üzerine daha büyük bir ofis tutulmasına karar verildi. Beysukent'te 4 katlı yeni bir yer tutuldu. Davutoğlu'nun çalışmalarını bu ofisten yürüteceği öğrenildi.

 

"Yüzde 55 oy almış olsaydı da bu hareket ortaya çıkacaktı"

Yaz boyunca görüşmelerini sürdürecek Davutoğlu'nun parti tüzüğü ve programı içinde çalışmaları başlattığı öğrenildi. Bir tüzük ve program taslağının sonbahara hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Davutoğlu ile hareket eden bir siyasetçi, "Sistemde ve parti yönetiminde büyük yanlışlar ve anlayış farklarımız var. İstanbul seçimlerinde AK Parti yüzde 55 oy almış olsaydı da bu hareket ortaya çıkacaktı. Kabinede ya da MYK'da isim değişikliği ile sorunların çözülmesi mümkün değil. Kurulan sistem sorunlu. Bizimki ilkesel bir duruş" değerlendirmesinde bulundu.

 

"1-1.5 yıla ihtiyaç var"

Parti kuruluşu için çalışmalar hızlandı ama kuruluş için bir tarih verilmiyor. "Bu iş olgunlaştı. Henüz bir kuruluş takvimimiz yok ama çok uzayacak gibi görünmüyor" diyen siyasetçi, teşkilatlanma için hızlı adım atılması gerektiğine dikkat çekti. Seçime girme yeterliliğine sahip bir teşkilatlanma yapısı için 1-1.5 yıla ihtiyaç olduğunu söyleyen siyasetçi baskın bir erken seçim olasılığına karşı hazır olunması gerektiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.