Afganistan’da camiye bombalı saldırı: 37 can kaybı

Afganistan’da Taliban’ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şii topluluğuna ait camiye iki intihar bombacısı saldırı düzenledi. Saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiği, 70’ten fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Dünya Yayın: 15 Ekim 2021 - Cuma - Güncelleme: 15.10.2021 16:36:22
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
851 okunma
Google News

Afganistan’dan bombalı saldırı haberi geldi.

Edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Kandahar vilayeti merkezinde bulunan, Şiilere ait en büyük cami olan Fatımiyye Camisi’ne cuma namazı sırasında saldırı yapıldı.

Saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiği ve 70’ten fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Taliban güçleri saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı.

Geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bulunan, yine Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 46 kişi hayatını kaybetmişti.

DAEŞ ÜSTLENMİŞTİ

Kunduz’da meydana gelen saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. ABD öncülüğündeki NATO güçleri ülkeden ayrıldıktan sonra Afganistan’da meydana gelen bombalı saldırılar Celalabad kentinde yoğunlaşmıştı.
Söz konusu saldırıların çoğunu DAEŞ üstlenmişti. Kunduz’daki saldırı ABD sonrası gerçekleşen en şiddetli olay olarak kayıtlara geçmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.