ABD polisi tarafından öldürülen Floyd'un eşi ve kızı ilk kez konuştu

ABD'de polis tarafından boğularak öldürülen siyahi George Floyd'un eşi ve kızı kamera karşısına geçti. Acılı eş "Onun için adalet istiyorum" diye seslendi.

Dünya Yayın: 03 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 03.06.2020 11:36:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1332 okunma
Google News

ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd'un ailesi, olayın ardından ilk defa kamera karşısına geçti. Floyd'un altı yaşındaki kızı Gianna ve annesi Roxie Washington, Minneapolis'te bir basın toplantısı düzenledi. Floyd'un eşi Washington "Onun için adalet istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi" ifadelerini kullandı.

 

"GIANNA'NIN ARTIK BİR BABASI YOK"

 

Göz yaşlarını tutmakta zorlanan Washington "Bizim elimizden neyi aldığınızı bilmenizi istiyorum" dedi ve ekledi: "Onlar günün sonunda eve dönüp aileleriyle birlikte oluyorlar. Ama Gianna'nın artık bir babası yok. Onun büyüdüğünü göremeyecek. Mezuniyetine gelemeyecek, düğününde yanında olamayacak.

 

"ADALET İSTİYORUM"

 

Ben çocuğum için ve George için buradayım. Onun için adalet istiyorum. Çünkü o iyi birisiydi. Diğerleri ne düşünürse düşünsün."

 

NE OLMUŞTU?

 

"Nefes alamıyorum" diye bağırmaya çalışmasına rağmen 9 dakika süreyle diziyle Floyd'un boğazına bastıran Derek Chauvin, ABD'de sekiz gündür devam eden protestoları başlatan olayın ardından, diğer üç polis memuruyla birlikte görevden alınmıştı.

 

Chauvin cinayet suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanıyor. Diğer üç polis memuru hakkında henüz yasal bir işlem başlatılmış değil.

 

2011'den bu yana Minneapolis'te polis memuru olarak çalışan Chauvin'in kariyeri boyunca "aşırı güç kullanmaktan" defalarca şikayet aldığı, hakkında bir kez daha açıldığı ancak şimdiye kadar hiç cezaya çarptırılmadığı belirtiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.