ABD'de polisler, 'polis şiddeti' protestolarına diz çökerek destek verdi

ABD'de siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolara polisler de katılarak destek vermeye başladı.

Dünya Yayın: 01 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 01.06.2020 14:12:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1394 okunma
Google News

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolar ülke geneline yayılırken, polisler de eylemcilere katıldı. Birçok kentten paylaşılan görüntülerde polisler diz çökerek ve eylemcilerle yürüyerek protestolara destek verdi.

 

POLİSLER DE DİZ ÇÖKTÜ

 

ABD'de siyahi George Floyd'un çevredekilerin gözü önünde polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar, polis müdahalesi gölgesinde devam ediyor. Ancak bazı kentlerde polisin de protestoculara katılarak onları desteklediği görülüyor. Sosyal medyada paylaşılan birçok görüntüde polisin George Floyd'u ensesine diziyle basarak öldürmesi nedeniyle dizleri üstüne çöken protestoculara polisin de katıldığı görülüyor.

 

ŞERİF DE EYLEMCİLERLE YÜRÜDÜ

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise eylemcilerin 'bizimle yürü' sloganlarına kayıtsız kalmayan bir şerif de'hadi gidelim' diyerek eylemcilere katılıyor.

 

BİRÇOK KENTTE POLİSLER DE PROTESTOLARA DESTEK VERİYOR

 

Birçok kentten paylaşılan görüntüler de polislerin eylemcilere katıldığı ve pankartlar açıp sloganlar atarak yürüdüğü görüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.