ABD'de Nusret'e milyonluk ceza!

Sahip olduğu restoranlar ve tuz serpme hareketiyle dünya çapında üne kavuşan "Salt Bae" lakaplı Nusret Gökçe, New York'taki şubesinde bahşiş anlaşmazlığı nedeniyle geçtiğimiz yıl işten kovulan dört Türk çalışanına 236 bin 870 dolar (yaklaşık 1 milyon 361 bin Türk lirası) tazminat ödeyecek.

Yayın: 08 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.11.2019 08:30:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1059 okunma
Google News

Restoranlar zinciri sahibi Nusret Gökçe, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde mahkemelik oldu. Manhattan'daki Nusr-Et Steakhouse'un dört çalışanı, eski patronları hakkında "bahşişlerinin gizlendiği ve kendilerine mobbing uygulandığı" iddiasıyla ocak ayında dava açtı.

 

Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş, bahsiş havuzunda biriken paranın kendilerinden gizlendiğini, bu parayı görmeyi talep ettiklerinde mobbinge maruz kalarak iş akitlerinin feshedildiğini iddia etti.

 

NUSRET 1 MİLYON 361 BİN TL ÖDEME YAPACAK

 

Çalışanların Federal Mahkeme'de açmış oldukları dava, ekim ayında sonuçlandı. Amerikan mahkemesi, işten çıkarılan Türk çalışanlara kaybettikleri maaşlar ve diğer haklar için ödeme yapılmasına karar verdi. Taraflarca mutabık kalınan ve Ulusal İşçi-İşveren İlişkileri Kurulu (NLRB) tarafından onaylanan Sulh Anlaşmasına göre davacılara toplam 236 bin 870 dolar (yaklaşık 1 milyon 361 bin Türk lirası) tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

 

ÖDEME DUYURUSU ÇALIŞANLARININ ODASINA ASILDI

 

Mahkeme alınan karar gereği çalışanlara ödemenin yapılacağının duyurulmasını istedi. Bunun üzerine ödemenin yapılacağına ilişkin Nusret Gökçe imzalı bir yazı, çalışanların soyunma odalarının girişine asıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.