ABD-Çin arasında yeni kriz!

ABD ile Çin arasında son zamanlarda tırmanan gerilime bir yenisi daha eklendi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Pekin yönetimini bu sefer F-35 tasarımını çalmakla suçladı.

Dünya Yayın: 29 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 29.08.2019 10:47:35
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
849 okunma
Google News

Beyaz Sarah Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Çin'in yeni ürettiği 5. nesil savaş uçağının tasarımının F-35'ten 'çalıntı' olduğunu öne sürdü.

 

Bolton, Çin tarafından yeni üretilen beşinci nesil savaş uçağının dış görünüşünün "şüphe uyandırdığını" söyledi.

 

F-35'e çok benziyor

Bolton, Çin'i F-35 planlarını çalmakla suçlayarak, "Çin'in beşinci nesil savaş uçağı F-35'e çok benziyor, çünkü o F-35, sadece çaldılar" dedi.

 

Bolton, bu durumun Çin'in yıllardır fikri mülkiyet haklarını gasp etmesine bir örnek teşkil ettiğini iddia etti.  Bolton, şöyle konuştu:

 

"ABD ve Çin şu an ticaret açısından önemli farklılıklar yaşıyor. Bu sadece ABD ve Çin arasındaki ihracat ve ithalat dengesizliği ile ilgili değil."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.