AB dolara karşı harekete geçti

Avrupa Birliği, finansal risklerden korunmak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak. Bu plan, dolara olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme gelmesine bağlı olarak ortaya çıktı.

Ekonomi Yayın: 19 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 19.01.2021 15:43:39
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
1341 okunma
Google News

Avrupa Birliği, (AB) ABD dolarının hakimiyetini azaltma ve AB'yi finansal risklerden korumak için euronun uluslararası rolünün güçlendirilmesini hedefleyen planını bugün açıklayacak.

 

EURONUN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Bloomberg News'un elde ettiği taslağa göre AB Komisyonu tarafından açıklanacak plan, AB'nin ekonomik ve finansal esnekliğinin euronun mimarisinin desteklenmesi ve yeşil finansman gibi büyüyen piyasalar yoluyla nasıl güçlendirebileceğini ortaya koyuyor.

 

DOLARA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN ORTAYA ÇIKTI

 

AB Komisyonu tarafından hazırlanan plan, İran, dijital sektör vergileri, Kuzey Akım 2 gibi konularda ABD ile karşı karşıya gelinmesinin ardından dolara olan bağımlılığın azaltılmasının gündeme gelmesine bağlı olarak ortaya çıktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.