AB’den Yunanistan’a bir tepki daha!

Mültecilere yönelik geri püskürtme adı altındaki davranışlarıyla sıkça gündeme gelen Yunanistan hükümeti bir kez daha Brüksel tarafından uyarıldı. Hürriyet’te yayınlanan haberin detayları...

Dünya Yayın: 04 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 04.06.2021 09:39:11
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
2340 okunma
Google News

Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan’ın Türkiye sınırından mülteci geçişlerini engellemek amacıyla kullanmayı planladığı unsurlar arasında yer alan ses topuna ilişkin haberleri endişeyle not ettiğini bildirdi. AB Komisyonu, Atina’dan bilgi talep edildiğini açıkladı.
 

 

AB’nin dış sınırlarındaki altyapının ilgili üye ülkenin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan AB Komisyonu sözcülerinden Adalbert Jahnz, dış sınırlarda alınacak önlemlerin orantılı olması, temel haklara ve iltica hukukuna saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Jahnz, “AB Komisyonu, ‘ses topu’ adı verilen ekipmanın kullanıldığına yönelik haberlerden endişe duymaktadır. Görünüşe göre bu ekipman sınır geçişlerini caydırmak için kullanılıyor.


AB Komisyonu, Yunanistan makamlarıyla irtibat halindedir. Kendilerinden bu konuda bilgi istedik” dedi. Yunan polisine ait zırhlı araçların üzerine yerleştirilen uzun menzilli ve sağır edici ses üretme kapasitesine sahip cihaz, insan hakları örgütlerinin de tepkisine neden oluyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.