Instagram'dan flaş hamle! Hesabınız kapatılabilir

Çocuk güvenliği politikalarına uymaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Instagram, 13 yaşından küçük olan kullanıcılarının hesaplarını kapatacağını açıkladı.

Bilim Yayın: 05 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.12.2019 15:26:44
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
1508 okunma
Google News

Küçük yaştaki kullanıcıları denetlememesi nedeniyle sık sık eleştiri oklarının hedefinde yer alan Instagram'dan çok konuşulacak bir hamle geldi.
 

Instagram, uygulamaya yeni kaydolacak kişilere 13 yaş sınırı getireceğini açıkladı. Facebook ile Instagram, 13 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarını kilitlemek üzere yeni moderatörler görevlendirdi.
 

"Yaş bilgisini sormak küçük yaştaki kullanıcıların Instagram'a kaydolmasını önleyecek ve onları koruyacak" ifadelerine yer verildi. Bu adım aynı zamanda uygulamayı, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası'yla uyumlu hale getirmeyi de amaçlıyor.
 

Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, kullanıcılardan istenecek olan yaş bilgisinin, diğer kullanıcılarla paylaşılmayacağı belirtildi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.