Ihlamurun kilosu 400 liraya fırladı!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ıhlamurlar satışa çıktı. Yaprak ıhlamurun kilosu 200, çiçek ıhlamurun ise 400 liradan satılıyor. Esnaf Serdar Çelik, "Bu yıl ıhlamurda rekolte düşük. Tahminim bu kış fiyatlar hiç düşmeyecek, aksine önümüzdeki aylarda ıhlamurun kilosu 600 liraya kadar yükselecek." diye konuştu.

Ekonomi Yayın: 19 Ekim 2021 - Salı - Güncelleme: 19.10.2021 16:22:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
611 okunma
Google News

Bitki çayları satan dükkânların tezgâhlarında ıhlamurlar satışa çıktı. Geçtiğimiz aylarda dağlardan toplanıp kurutulan ıhlamurlar, havaların soğumasıyla birlikte talep görmeye başladı. Özellikle gribal enfeksiyonlara karşı kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ıhlamurun fiyatları ise 200 ila 400 lira arasında değişiyor.

Nilüfer Köylü Pazarı’nda bitkisel çaylar satan esnaf Serdar Çelik, çiçek ıhlamurun kilosunun 400, yaprak ıhlamurun kilosunun ise 200 TL olduğunu belirtti. Ihlamurları 50 gramlık paketler hâlinde hazırlayıp 10 TL' den sattıklarını anlatan Çelik, ıhlamurda bu sene verimin düşük olduğunu, bunun da fiyatlara yansıdığını belirtti.

Ihlamurun kış öncesi büyük rağbet gördüğünü kaydeden Çelik şunları söyledi: "Bu yıl ıhlamurda rekolte düşük. Aşırı bir talep var, ama mal yok. Ihlamurlar bize Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'den ve Karacabey Boğazı’ndan geliyor. Tahminim bu kış fiyatlar hiç düşmeyecek, aksine artacak. Bence önümüzdeki aylarda ıhlamurun kilosu 600 liraya kadar yükselecek.’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.