97 yıl sonra kurtuluş coşkusu

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlamaları, Heykel’deki Büyükşehir Belediyesi Tarihi Belediye Binası’nın temsili kurtarılışı ile başladı.

Yayın: 11 Eylül 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.09.2019 10:20:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
930 okunma
Google News

Bursa’nın işgalden kurtarılışının 97. yıldönümü kutlamaları büyük coşkuyla başladı. Büyükşehir Belediye Bandosu ve Bursa Mehter Takımı’nın konser verdiği kurtuluş kutlamaları, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

7’den 70’e tüm Bursalılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuya ortak oldu. Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi gösterisiyle büyük beğeni topladı. Gecede, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, şehrin kurtuluşunu temsili olarak canlandırdı. Türk bayrakları ile koşarak tarihi belediye binasının önüne gelen milis kuvvetleri, vatandaşlardan uzun süre alkış aldı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında tarihi belediye binasındaki Türk bayrağı, gaziler tarafından göndere çekildi. Daha sonra Orhangazi Camii'nden kurtuluş salası okundu.

 

Daha sonra milis kuvvetleri temsilcileri, Türk bayrağını öperek, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teslim etti. Başkan Aktaş da bayrağı öperek teslim aldı. Protokol üyeleri gazilere çiçek takdim etti. Törene, Vali yardımcıları Abidin Ünsal ile Mustafa Özsoy, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcileri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.