8 bin bekçi, 15 bin polis alınacak

İçişleri Bakanı Soylu, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar." dedi.

Gündem Yayın: 04 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2019 19:55:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1494 okunma
Google News

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Silivri'de düzenlenen mitingde, 8 bin bekçi, 15 bin polis alınacağını açıkladı.

Çarşamba günü alıma çıkacaklar

Bekçi sayısının artırılacağını anlatan Soylu'nun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki; 'Süleyman, eğer vatandaşım uyurken bekçi sesini duymazsa, senden bunun hesabını sorarım.' Yandık." demesi miting alanında kendisini dinleyenleri güldürdü.

Soylu, iki kez 10 bin bekçi aldıklarını hatırlatarak, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul'da evden hırsızlık günde 78'di, 57'ye düştü. Tüm Türkiye'de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye'deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul'a vereceğiz. Artık İstanbul, her tarafında huzurun, güvenin, asayişin temin edildiği bir şehir olacak. Huzurun, güvenliğin başşehri İstanbul olacak." diye konuştu.

Süleyman Soylu, konuşmasının ardından otobüsten inerek vatandaşlarla selamlaştı.

Bakan Soylu'ya mitingde AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, AK Parti ve MHP'nin ilçe yöneticileri de eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.